London

Lagumdžija na konferenciji EBRD-a „Investiranje u Zapadni Balkan“

Cilj konferencije je predstavljanje investicionih i poslovnih prilika , te prekogranična saradnja u regionu.

Slika

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr. Zlatko Lagumdžija, koji je i guverner Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za BiH, učestvovat će na konferenciji EBRD-a na visokom nivou „Investiranje u Zapadni Balkan“ (Investing in the Western Balkans) koja će 24. februara 2014. godine biti održana u Londonu.

Na konferenciji, čiji je cilj predstavljanje investicionih i poslovnih prilika, promocija direktnih stranih investicija, kao i projekata prekogranične saradnje u regionu, učestvovat će predsjednici vlada, ministri i predstavnici poslovne zajednice zemalja Zapadnog Balkana, te predstavnici EBRD-a, Evropske unije i Svjetske banke.

U okviru konferencije će, nakon uvodnih obraćanja predsjednika EBRD-a Suma Chakrabartija i evropskog komesara za proširenje i politiku susjedstva Štefana Fülea, biti održana premijerska sesija i četiri panela na kojima će se diskutirati o regionalnim projektima i prilikama za investiranje u oblastima energije, transporta i korporativnog poslovanja, kao i mogućnostima za unapređenje sveukupne poslovne klime.

Dr. Lagumdžija će učestvovati na sesiji o temi „Investiciona klima“ (Investment climate) i tom prilikom prezentirati investicione i poslovne prilike u Bosni i Hercegovini.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.