Sarajevo

Lagumdžija informiran o aktivnostima i planovima Bosna Sema obrazovnih institucija

Lagumdžija je upoznat s uspjesima koje na međunarodnom planu postižu učenici i studenti ovih obrazovnih institucija koji su samo tokom prošle godine osvojili više od 60 medalja od čega je više od 20 zlatnih na međunarodnim takmičenjima iz oblasti nauke

SlikaZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija razgovarao je s rektorom Internacionalnog Burch univerziteta Mehmetom Uzunogluom, savjetnikom generalnog direktora za razvoj Bosna Sema obrazovnih institucija Ibrahimom Bayramom i direktorom Bosna Sema obrazovnih institucija Ismailom Yapicijem.

Predstavnici Bosna Sema obrazovnih institucija informirali su Lagumdžiju da osnovne i srednje škole ove obrazovne institucije pohađa 2.150 mališana iz cijele BiH, dok Internacionalni Burch univerzitet pohađa 1.100 studenata.

Tokom sastanka bilo je riječi i o novootvorenoj osnovnoj školi Bosna Sema obrazovnih institucija u Mostaru koju pohađaju bošnjačka, hrvatska i sva druga djeca zajedno, a koju zovu „jedna škola pod jednim krovom“.

Posebno su naglasili planove daljnjeg razvoja srednje škole ove obrazovne institucije kao centra za izvrsnost za prirodne nauke i matematiku u BiH, te namjeri o uspostavi intenzivnije saradnje između državnog tehnološkog instituta Turske i akademske zajednice u BiH.

Također su upoznali Lagumdžiju s uspjesima koje na međunarodnom planu postižu učenici i studenti ovih obrazovnih institucija koji su samo tokom prošle godine osvojili više od 60 medalja od čega je više od 20 zlatnih na međunarodnim takmičenjima iz oblasti nauke.

Naglasili su da su posebno ponosni na činjenicu da njihovi učenici koji dolaze iz zemlje koja ima oko četiri miliona stanovnika pobjeđuju i ostavljaju iza sebe učenike koji dolaze iz zemalja koje imaju više od 200 miliona stanovnika.

Predstavnici Bosna Sema obrazovnih institucija su informirali Lagumdžiju da imaju i da će imati podršku ministra obrazovanja i nauke u Vladi Federacije BiH Damira Mašića za svoje sadašnje i buduće projekte, saopćeno je iz  Ured za odnose s javnošću MVP-a BiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.