Sarajevo

Lagumdžija gostovao u emisiji "Pošteno" na Federalnoj televiziji

Tom prilikom naglasio je da će se u subotu 29. marta u Sarajevu održati Programska Konvencija SDP BiH, na kojoj ce biti prezentirani dokumenti o tome šta smo zatekli, potom radili i šta planiramo da uradimo do kraja ovog mandata.

Slika

Zlatko Lagumdžija, ministar vanjskih poslova BiH i predsjednik Socijaldemokratske partije BiH sinoć je bio gost u emisiji „Pošteno“ na Federalnoj televiziji. 

Tom prilikom naglasio je da će se u subotu 29. marta u Sarajevu održati Programska Konvencija SDP BiH, na kojoj ce biti prezentirani dokumenti o tome šta smo zatekli, potom radili i šta planiramo da uradimo do kraja ovog mandata. 

Na upit koja je krivica SDP-a u proteklim godinama istakao je da je krivica SDP-a što nije dobio više glasova na proteklim izborima. 

– Moja greška je što sam vjerovao nekim ljudima da se s njima može promijeniti način funkcioniranja. Vjerovao sam kad sa SDA-om potpišemo platformu da će se oni pridržavati toga. Isto tako sam vjerovao da će gospodin Radončić, koji je preuzeo platformu da će se nje pridržavati – rekao je Lagumdžija. 

Govoreći o smjeni ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića kazao je da „on treba da ode“. 

– Mislim da će on na kraju sam otići. Mislim da je najbolje i najčasnije da ode. Ne znam šta će uraditi, samo on to zna, ali je za SDP to zaključena knjiga. Ostat će upamćen kao čovjek za čijeg je mandata zapaljena zgrada Predsjedništva BiH – kaže Lagumdžija. 

Dodao je da je u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH „HDZ podržao Radončića“ i da se u tom smislu predsjednik HDZ-a Dragan Čović jasno izjasnio. 

– U Domu naroda postoje dvije mogućnosti. Jedna je mogućnost da gospodin Dodik kaže dajte mi neke ustupke da bi ga ja smijenio. Nikakve ustupke praviti nećemo – ističe Lagumdžija. 

Odgovarajući na pitanje da li se načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović pridružujući se građanima na protestima malo distancirao od SDP-a kazao je da „to prvi put čuje“. 

– Jasmin često ponavlja ono s čim se slažem. Još se nije rodio političar koji je bio u SDP-u, prošao kroz SDP i ostvario veću karijeru od SDP- ove – kazao je Lagumdžija. 

Ono za čim danas najviše žalim je „to što sam učinio sve što je u mojoj moći da kao opozicioni lider pokušam da učestvujem u projektu ustavnih reformi, onaj famozni aprilski paket. 

– Historija nema popravni ispit i ne daje vam drugostepeni postupak na sudu. Da smo kojim slučajem usvojili Aprilski paket, u kojem je bila ta famozna evropska klauzula mi bi sve zakone koje su na evropskom putu mogli donositi u Parlamentu BiH. Imali bi ministarstva za nauku i tehnologiju, ministarstva poljoprivrede. Imali bi jednog predsjednika i dva potpredsjednika. Sve je to oboreno, između ostalog, od strane mojih drugova bivših koji su otišli iz SDP-a – kazao je Zlatko Lagumdžija, ministar vanjskih poslova BiH i predsjednik Socijaldemokratske partije BiH gostujući u sinoćnjoj emisiji „Pošteno“ na Federalnoj televiziji.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.