Atina

Lagumdžija će učestvovati na XVI zasjedanju AIC i Konferenciji o Strategiji EUSAIR

Na marginama sastanaka na visokom nivou bit će održani bilateralni sastanci dr. Lagumdžije sa ministrima vanjskih poslova zemalja članica Jadransko-jonske inicijative

Slika

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr. Zlatko Lagumdžija učestvovat će na XVI (specijalnom) zasjedanju Jadransko-jonskog vijeća (Adriatic Ionian Council – AIC) i Konferenciji o Strategiji Evropske unije za jadransko-jonski region (EUSAIR) koji će 6. februara 2014. godine biti održani u Atini.

Na sastancima će osim ministara vanjskih poslova država članica Jadransko-jonske inicijative (Republika Albanija, Bosna i Hercegovina, Republika Hrvatska, Republika Grčka, Republika Italija, Crna Gora, Republika Srbija i Republika Slovenija) učestvovati i evropski komesar za regionalnu politiku Johannes Hahn i evropska komesarka za pomorska pitanja i ribarstvo Maria Damanaki.

Očekuje se da na sastanku AIC-a, glavnog tijela JJI koje se sastaje jednom godišnje na nivou ministara vanjskih poslova, bude usvojena „Atinska deklaracija“ kojom će biti iskazana podrška EUSAIR. Na Konferenciji će biti predstavljeni rezultati opširnih konsultacija Generalne direkcije za regionalnu i urbanu politiku Evropske komisije (DG REGIO) sa zainteresiranim stranama o EUSAIR, kao dio priprema za konačni prijedlog Strategije koja bi Evropskoj komisiji trebala biti predstavljena do kraja 2014. godine.

Na marginama sastanaka na visokom nivou bit će održani bilateralni sastanci dr. Lagumdžije sa ministrima vanjskih poslova zemalja članica Jadransko-jonske inicijative.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu



Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.