Laburisti nastavljaju podržavati Socijaldemokratsku partiju BiH

Laburistička partija Velike Britanije jedan je od strateški najvažnijih partnera Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine i jedna od evropskih partija koje najviše podržavaju rad, rast i razvoj SDP BiH.

Upravo na poziv Laburističke partije Irfan Čengić, generalni sekretar SDP BiH i Lana Prlić, potpredsjednica SDP BiH, borave u Manchesteru. Domaćin delegacije SDP BiH bio je gradonačelnik Manchestera Andy Burnham. Jedna od najjačih organizacija Laburista nalazi se upravo u Manchesteru, a u gradu Laburisti imaju 95 od ukupno 96 gradskih vijećnika.

„Kada se u našoj zemlji kaže Manchester mnogi zamišljaju višemilionsku metropolu. Međutim, grad Manchester je sa svojih 440.000 stanovnika mnogo bliži našem Sarajevu, ali je i pokazatelj kako se od jednog takvog, za evropske standarde, manjeg grada može napraviti istinska metropola. Naravno pred nama u Sarajevu su na dnevnom redu prvo osnovna civilizacijska i životna pitanja poput pitke vode, čistog zraka, redovnog gradskog prevoza, i slično. ali nastojat ćemo da pouke iz Manchestera prenesemo i ugradimo u viziju izgradnje evropskog Sarajeva.

Način organizacije partijskih struktura posebno je zanimljiv i odavde donosimo mnogo lekcija koje ćemo pokušati implementirati u Socijaldemokratskoj partiji. Tokom posjete dogovoren je i nastavak saradnje, pogotovo u oblasti razvoja javnih politika i u razvoj izbornog programa SDP BIH gdje Laburisti imaju veoma važnu ulogu.

Od samog početka, istraživanja i pripreme za izradu Plana 10 Laburisti su davali nesebičnu podršku i raduje nas što će se tako i nastaviti. Izborni program SDP BiH za 2018. godinu biće na nivou kakav do sada nije viđen u našoj zemlji, a kakav čak nije praksa ni u mnogim zemljama Evrope. Poučeni iskustvom iz mandata 2010 – 2014 na ove izbore izlazimo sa programom koji se prije može opisati kao program budućih vlada, nego kao tipični predizborni program“, naveo je Čengić.

Lana Prlić je navela kako SDP BiH uvijek nastoji ići korak ispred drugih, a tako će biti i kada su u pitanju predstojeći opći izbori, za koje je pripremljen izuzetno opširan i detaljan Izborni program.

„Takav pristup je ključan, jer naši ljudi i naša zemlja nemaju vremena za gubljenje, a podrška Laburista u cijelom procesu je od vitalnog značaja. Laburisti su jedna od dvije najjače britanske partije, koja ima ogromnu infrastrukturu i dobro organizovanu i raširenu mrežu u cijeloj Velikoj Britaniji. Svojim radom ispisali su neke od najsvjetlijih stranica u historiji ove zemlje, a danas prolaze kroz periode novog uspona. Svaka pomoć ove partije nama, u SDP-u, dobrodošla je i pomoći će u daljnem jačanju naše partijske infrastrukture“, dodala je Prlić.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.