Sarajevo

Kurteš razgovarao s ambasadorom Srbije u BiH Stanimirom Vukićevićem

Razgovarano i o stanju sigurnosti na području Federacije BiH, koje je Kurteš ocijenio složenim, s obzirom na događaje od 7. februara, i naglasio da policija pažljivo prati situaciju i drži je pod kontrolom, posebno kada je u pitanju održavanja javnog reda i mira, imajući u vidu da se protesti građana kontinuirano nastavljaju održavati u više gradova u Federaciji BiH

Slika

Ambasador Republike Srbije u Bosni i Hercegovini Stanimir Vukićević posjetio je danas Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova (FMUP), gdje ga je primio ministar Predrag Kurteš. 

Tokom susreta je, između ostalog, razgovarano i o stanju sigurnosti na području Federacije BiH, koje je Kurteš ocijenio složenim, s obzirom na događaje od 7. februara, i naglasio da policija pažljivo prati situaciju i drži je pod kontrolom, posebno kada je u pitanju održavanja javnog reda i mira, imajući u vidu da se protesti građana kontinuirano nastavljaju održavati u više gradova u Federaciji BiH. 

On je istakao da građani imaju opravdane razloge i demokratsko pravo da mirnim protestima izraze nezadovoljstvo ekonomskim i političkim prilikama u Bosni i Hercegovini, ali da bilo koji vid nasilja ili ugrožavanja lične i imovinske sigurnosti građana nije i ne može biti opcija. 

Ambasador Vukićević je izrazio zadovoljstvo rezultatima koje Ministarstvo postiže, posebno akcentirajući napore koje policijske snage u Federaciji BiH ulažu radi potpune stabilizacije stanja sigurnosti u Federaciji BiH. 

On je istakao da je Republika Srbija, kao susjedna i prijateljska država, izuzetno zainteresovana za stabilnost u Bosni i Hercegovini, kao preduslov za stalno jačanje međusobne saradnje, izrazivši uvjerenje da će se ona nastaviti i jačati u svim segmentima, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću FMUP-a.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.