OO SDP Maglaj

Kuda ide “nova većina” u Općinskom vijeću Maglaj?

U posljednje vrijeme svjedoci smo novih previranja u Općinskom vijeću Maglaj, gdje je bivši član i šef kluba SDP-a Mirza Mešić, potpomognut nezavisnim vijećnikom Elvirom Vehabovićem koji je, također bio dio većine sa SDP-om krenuo u revitalizaciju politički umirene i razjedinjene SDA, te formiranja “nove većine” koja ima za cilj urušavanje svih pozitivnih procesa na području općine Maglaj i kreiranje haosa u svim strukturama općinskih službi, javnih ustanova i javnih društava, otežavajući i rad samog načelnika Mahmutagića. Više ni nekolicina naivnih, koji su pomislili da je ovo programska koalicija s ciljem, kako navode lideri te većine “promjena” i “osvježenja” na maglajskoj političkoj sceni ne mogu vjerovati u istinitost tih tvrdnji.

Nakon prošle sjednice gdje su selektivno i politički obarali i podržavali izvještaje javnih ustanova (oboren izvještaj JU Dom kulture koji se sufinansira iz budžeta, a prošao izvještaj JU Narodna Biblioteka koja se finansira iz dva budžeta, iako su oba izvještaja pozitivna) samoproglašeni lideri “nove većine” su otišli korak dalje u svojim nečasnim igrama. Naime, 11. juli je dan kada se svi sa tugom i žalošću u našim srcima sjećamo i patimo zbog žrtava genocida u Srebrenici, dan kada su naše misli i osjećanja na najvišem stepenu saosjećanja sa žrtvama strašnog genocida nad našim narodom.

Očigledno je da taj dan novim liderima i SDA ne predstavlja ništa, pa su u svojim namjerama da prave nered i cirkus i naplaćuju to debelo iz budžeta Općine otišli korak dalje. Dana 30.07.2023. godine na protokol Općine Maglaj upućen je zahtjev za održavanje sjednice OV Maglaj upravo tog 11.07., Dana sjećanja na žrtve srebreničkog genocida.

Smatramo da je ovo sraman čin kojim nova većina samo dokazuje da im ništa nije sveto i da ima jedan jedini cilj motiviran ličnim interesima. Kako su potpisali taj zahtjev, smatramo isto tako da su dužni potpisati akt izvinjenja svim građankama i građanima Maglaja i svim porodicama žrtava genocida u Srebrenici, kako bi bar malo oprali ljagu koju su sami na sebe prišili svojim sramnim postupcima.

Također, ovo je poruka svim građanima da pretpostave u kojem smjeru ide nova većina, vođena dezorijentisanim liderom, koji je do jučer bio jedan od najglasnijih kritičara SDA, a danas im pohrlio u zagrljaj i ponosno urušava cijelokupan sistem. Mi u SDP-u smatramo da ovakva koalicija nema budućnosti, te pozivamo vijećnike koji imaju imalo savjesti i dostojanstva da ne učestvuju u ovim prljavim igrama dvojice dezorijentisanih vijećnika, te se jasno stavljamo na stranu svih uposlenika u javnim ustanovama/društvima i građana Maglaja.

SDP će kao i do sada ostati dosljedan svojoj politici jačanja institucija i podrške razvoju Općine Maglaj u svakom smislu.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.