Irfan Čengić

Kriza je šansa da potroše milione više za plate

Irfan Čengić, zastupnik Socijaldemokratske partije BiH u Parlamentu Federacije BiH, osvrnuo se na povećanje stavke za plate iz budžeta za 2021. godinu i obraćanje premijera Fadila Novalića, kazavši da je kriza šansa da se potroše milioni više za plate.

“Građani moraju znati da od trenutka kada su glasali 2018. godine vlast u FBiH će potrošiti više od 61.000.000 KM u odnosu na stanje iz 2018., stavka za plate i naknade je povećana 17 miliona u 2019., pa ponovo istih 17 miliona u 2020., i za 2021. godinu je pored 17 miliona planirano još 10 miliona KM za plate”, istakao je zastupnik Čengić.

Čengić je naglasio da se budžet ne donosi u skladu sa Zakonom o budžetima FBiH te da zastupnici nisu do 5. novembra dobili nacrt budžeta, što je obaveza prema tom zakonu.

Kao pozitivne stvari u budžetu se zahvalio na realizovanoj inicijativi za sredstva za JP Aerodrom u narednoj godini i planiranim sredstvima za zakon o roditeljima njegovateljima, koji je on predložio zajedno s delegatom Aljošom Čamparom.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu