Status kompanije

“Krivajini” sindikalisti kod premijera Nikšića

Federalna vlada uradiće svoj dio posla, potrebno je, u rješavanje problema uključiti i organe Zeničko-dobojskog kantona.

Slika

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić danas je, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, sa sindikalnim aktivistima IP „Krivaja“ d.o.o. Zavidovići – u stečaju razgovarao o planiranim aktivnostima s ciljem definiranja konačnog statusa ove kompanije i njenih radnika.

U prošlom mjesecu završena je prva faza unovčavanja imovine „Krivaje” u stečaju. Stečajni upravnik drugi poziv za prodaju imovine trebao bi objaviti u narednih sedam dana.

Treći krug prodaje, koji podrazumijeva prodaju „Krivajinih” proizvodnih kapaciteta putem neposredne pogodbe, bio bi objavljen nakon završetka druge faze. Pri tome, kako je naglasio premijer Nikšić, uslov je da eventualni novi vlasnik preuzme što veći broj sadašnjih radnika zavidovićkog drvnog kombinata, ponudi razvojni koncept i zadrži osnovnu djelatnost „Krivaje”. Na javni poziv za iskazivanje interesa, kako je kazano, već su stigle određene ponude.

Federalna vlada će uraditi svoj dio aktivnosti, ali to neće biti dovoljno ukoliko se u proces ne uključe organi Zeničko-dobojskog kantona. S tim u vezi, federalni premijer će uputiti pismo Vladi i Skupštini ovog kantona kako bi i oni, u okviru svojih nadležnosti, učinili maksimalne napore kako bi bilo osigurano stabilno i kontinuirano snabdijevanje oblovinom, što je ključno pitanje za spas „Krivaje” i njenih radnika.

Predstavnici Sindikata „Krivaje” izrazili su zahvalnost premijeru i Vladi Federacije BiH na razumijevanju za probleme „Krivaje” i na nastojanjima da se nađe izlaz iz sadašnje situacije.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.