Premijer Husejnagić

Krenula pomoć Maglaju, nadam se da ćemo brzo stići

Prema njegovim riječima, stanje u cijelom Zeničko-dobojskom kantonu je izuzetno složeno, a posebno u Maglaju, gradu pod vodom

SlikaKrenula je pomoć za Maglaj, grad pod vodom, kamioni s hranom, vodom, čamci i druge potrepštine su na putu. Idu i vojska, članovi rafting klubova. Trenutno smo kod Topčić polja I nadam se da ćemo brzo stići na cilj – izjavio je za Agenciju Fena premijer Zeničko-dobojskog kantona Munib Husejnagić.

Kazao je sa spasilačke ekipe izvlače zarobljene ljude iz "Natrona" u Maglaju.

Prema njegovim riječima, stanje u cijelom Zeničko-dobojskom kantonu je izuzetno složeno, a posebno u Maglaju, gradu pod vodom.

Jedan očajni mještanin u tom gradu, zarobljen u višespratnici s porodicom, kao i ostali stanovnici, posebno gradskog središta, rekao je danas Agenciji Fena da je njegova zgrada metar u vodi usljed izlijevanja rijeke Bosne, dok je voda oko zgrada 2,5 metra.

-Maglaj je u ogromnom jezeru vode. Nemamo vode, struje, u blokadi smo. Ne znamo da li nam ko pokušava pomoći – rekao je ovaj Maglajlija.

Kontakt s njim bio je moguć iz Sarajeva jer mu baterija u mobilnom telefonu nije potpuno iscrpljena, ali pošto u gradu nema struje, i to će se brzo desiti, rekao je.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.