Početak kampanje SDP BiH za Opće izbore 2018.

Krećemo u borbu za bolji život svakog čovjeka – zemlju za sve nas!

U punoj Gradskoj areni u Zenici, Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine zvanično je otvorila izbornu kampanju najavljujući da se u BiH više neće moći donijeti nijedna odluka protiv interesa države BiH i njenih građana. SDP je odabrao radnički grad Zenicu za početak svoje pobjedničke kampanje, u skladu sa svojom borbom za bolji život svakog građanina, uobličenoj u Planu 10, koji nudi konkretna rješenja za probleme svih u BiH. Vodeći pozitivnu kampanju, sa konkretnim planom za rješavanje osnovnih životnih problema građana, SDP BiH želi pokazati da slogan „zemlja za sve nas“ nije tek parola, nego jedina mogućnost za napredak BiH i svih njenih građana.

Skupu su se obratili nosioci listi za kantonalne skupštine, te federalni i državni parlament, zajednički najavljujući da samo socijaldemokratija ima kapacitet za izgradnju jedinstvene države BiH, vraćanje socijalne pravde, povećanje plata, penzija, osiguranje zdravstvene zaštite za sve, obračun sa nacionalizmom i korupcijom.

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić u svom govoru istaknuo je da će se u narednih 30 dana odlučiti da li će BiH i dalje propadati i udaljavati se od evropskog puta ili će krenuti brzim korakom prema EU, NATO-u i boljem životu za sve.

„U narednih šest godina napravit ćemo najmanje 100 kilometara autoputa i završiti koridor 5c. Po cijenu da opet izgubimo vlast. SDP je za tri godine podigao penzije za 10 posto. Ova vlast za četiri godine nije ni pola od toga, a još su donijeli zakon kojim su ukrali pola penzije svakom budućem penzioneru. SDP će u naredne četiri godine to sve popraviti i penzije ponovo dići najmanje za 10 posto. Građani trebaju znati da je SDP usvojio Zakon o oduzimanju nezakonito stečene imovine i Zakon o suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala. Oba ova zakona trenutna vlast blokira i ne želi primjeniti. SDP će u iduće četiri godine provesti ove zakone. Oduzet će se stotine miliona KM nezakonito stečene imovine, a FBiH će dobiti USKOK koji će konačno početi hapsiti i kažnjavati one koji nas nekažnjeno pljačkaju već skoro 30 godina. SDP ima plan da donese zakon o minimalnoj plati, jer želimo povećati plate svih radnika u BiH. SDP ima plan i kako da rastereti privredu i zaposli naše ljude kako bi imali plate od kojih mogu dostojanstveno živjeti“, poručio je Nikšić.

Kandidat za člana Predsjedništva BiH Denis Bećirović poručio je da će, uprkos negativnoj kampanji jakih finansijera i njihovih medija, nastaviti da vodi pozitivnu kampanju, jer su građani na strani BiH, za koju se borio dosad, a odsad će se boriti još jače.
„Nema više povratka nazad. Ne priznajemo drugi rezultat osim pobjede države BiH. Mi smo ljudi posvećeni budućnosti. Naše teme su jačanje ekonomije, borba protiv kriminala i nezaposlenosti, dostojanstven život penzionera, boraca, radnika i žena. Naši ciljevi su da ova zemlja krene svom snagom u EU i NATO. Naši ciljevi su da jačamo ekonomsku diplomatiju i diplomatsku mrežu u službi ekonomije. Moja politika je pokazala da je u BiH moguće voditi pozitivnu, čistu i poštenu kampanju. Ne napadam svoje protivnike, nisam izgovorio nijednu ružnu riječ o njima.
Moji protivnici su nezaposlenost, odlazak mladih iz države, loše zdravstvo, loš obrazovni sistem i brojne barijere koje tjeraju investitore. Treba nam politika koja će poručiti da su BiH i njeni građani bitniji od svake stranke ili pojedinca. Tu sam da jačam državotvornu svijest i okupljam sve ljude pod zastavom države Bosne i Hercegovine“, poručio je Bećirović.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.