Jasmin Imamović za RTV7

Krećemo sa radovima na stadionu Tušanj

Već godinama se najavljuju neki radovi na tuzlanskom stadionu Tušanj, a sada stižu nove najave i obećanja. Naime, radove na Tušnju je najavio gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, i to u izjavi za RTV 7.

Imamović je rekao kako je održan niz sastanaka tim povodom, te da je razmotreno šta treba sve da se uradi na stadionu. Donesena je odluka da se izdvoje određena sredstva za radove na postojećim tribinama, ali i za reflektore.

“Nakon niza sastanaka u vezi sa stadionom Tušanj gdje igraju dva kluba Sloboda i Tuzla City razmatrali smo šta treba da uradimo, a mnogo je toga. Odlučeno je da izdvojimo određena novčana sredstva za radove na postojećim tribinama, ali i za reflektore”, kazao je Imamović.

Imamović se potom osvrnuo na istočnu tribinu stadiona Tušanj, koja će se također raditi.

“Kada je u pitanju istočna tribina stadiona Tušanj, ona je od strane projektanta zamišljena dosta megalomanski imajući u vidu novac kojim mi raspolažemo. Ta tribina koja također može da ispunajva propise UEFA-e može da bude manjeg kapaciteta, nego je to predviđeno projektom. Odlučili smo se za izmjenu projekta istočne tribine”, kazao je Imamović.

Prema njegovim riječima, uskoro će započeti i rekonstrukcija terena na Tušnju, a sve troškove oko 1 milion KM će snositi NSBiH.