Jasmin Imamović za RTV7

Krećemo sa radovima na stadionu Tušanj

Već godinama se najavljuju neki radovi na tuzlanskom stadionu Tušanj, a sada stižu nove najave i obećanja. Naime, radove na Tušnju je najavio gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, i to u izjavi za RTV 7.

Imamović je rekao kako je održan niz sastanaka tim povodom, te da je razmotreno šta treba sve da se uradi na stadionu. Donesena je odluka da se izdvoje određena sredstva za radove na postojećim tribinama, ali i za reflektore.

“Nakon niza sastanaka u vezi sa stadionom Tušanj gdje igraju dva kluba Sloboda i Tuzla City razmatrali smo šta treba da uradimo, a mnogo je toga. Odlučeno je da izdvojimo određena novčana sredstva za radove na postojećim tribinama, ali i za reflektore”, kazao je Imamović.

Imamović se potom osvrnuo na istočnu tribinu stadiona Tušanj, koja će se također raditi.

“Kada je u pitanju istočna tribina stadiona Tušanj, ona je od strane projektanta zamišljena dosta megalomanski imajući u vidu novac kojim mi raspolažemo. Ta tribina koja također može da ispunajva propise UEFA-e može da bude manjeg kapaciteta, nego je to predviđeno projektom. Odlučili smo se za izmjenu projekta istočne tribine”, kazao je Imamović.

Prema njegovim riječima, uskoro će započeti i rekonstrukcija terena na Tušnju, a sve troškove oko 1 milion KM će snositi NSBiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.