Vesna Saradžić

Korpucija razdire naše društvo

Zamjenica predsjedavajućeg Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Vesna Saradžić izjavila je kako korupcija razdire bosanskohercegovačko društvo u svim njegovim porama.

– Ja sam po prirodi optimista, ali ne gajim optimizam kada govorimo o suzbijanju korupcije na području HNK. Sve dok su mjesta odlučivanja na Olimpu, ja mislim da mi ne možemo napraviti iskorak na ovom polju – kazala je Saradžić novinarima nakon OESS-ove radionice o jačanju saradnje između antikorupcijskih tijela i timova u Mostaru.

Cilj radionica, koje širom BiH organiziraju Misija OESS-a u BiH i Ambasada Italije u BiH, je povećati znanje antikorupcijskih timova i skupštinskih komisija na nivou entiteta, kantona i Distrikta Brčko o mandatu Agencije za prevenciju korupcije i koordinacije borbe protiv korupcije, te da se razmijene iskustva i dostignuća između timova za borbu protiv korupcije.

avaz.ba