Korona dernek dokaz bahaćenja vlasti

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine osuđuje ponašanje neodgovornih pojedinaca, među kojima su se nalazile osobe iz izvršne državne vlasti, koji su vlastitim primjerom bahaćenja pod mjerama zabrane pokušali biti iznad zakona i pravila države.

Posebno je za osudu da je privatnom derneku prisustvovao i državni ministar vanjske trgovine Staša Košarac, što je samo nastavak prakse da osobe iz vladajućih stranaka krše mjere zabrane zbog pandemije.

SDP BiH poziva na sankciju i ostavku Staše Košarca, jer vlast mora biti primjer ostalim, a zakon i mjere se moraju jednako odnositi na sve – bez privilegovanih.

Sramotno je da se daje ovakav primjer građanima, koji strpljivo skoro dva mjeseca poštuju sve mjere i kojima se zbog eventualnog kršenja istih šalju drakonske kazne.

Pozdravljamo brze mjere MUP-a Kantona Sarajevo, koji su u vrlo kratkom roku prekinuli ovo bahato okupljanje i izdali prekršajne prijave. Nadamo se da će ovaj slučaj biti primjer svima onima koji pomisle da su iznad zakona i institucija ove države.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.