Korijen uništenja Bosne i Hercegovine je u neregularnim izborima u organizaciji SDA i HDZ aktivista!

Ovih dana održan je radni sastanak između Kantonalnog tužilaštva SBK i Ministarstva unutrašnjih poslova SBK čija je glavna tema bila odgovor krivičnog pravosuđa na prijetnje ispravnosti i integritetu izbora – mjere i aktivnosti. Na sastanku je donesen i zaključak o formiranju Operativnog štaba, koji će poduzimati aktivnosti tokom ove izborne godine u cilju prikupljanja informacija i dokaza o eventualnim počiniteljima krivičnih djela vezanih za izborni proces te hitno i blagovremeno djelovati ukoliko se dođe do informacija o učinjenju tih krivičnih djela te će ovi predmeti imati prioritet u radu.

Kantonalna organizacija SDP BiH SBK u potpunosti podržava ovakve i slične aktivnosti Kantonalnog tužilaštva i MUP-a SBK koje vode transparentnijem i poštenijem izbornom procesu, a posebno rezultatima izbora koji će odražavati stvarnu volju građana. Posebno nam je drago što su Tužilaštvo i MUP napokon ovo prepoznali kao ozbiljan problem i što su pokrenuli aktivnosti na sprječavanju pojedinih aktivista, uglavnom iz vladajuće SDA-HDZ koalicije, koji su se godinama javno „hvalili“ svojim izbornim prevarama i manipulacijama izbornim rezultatima, bez bilo kakvih sankcija. Možda je vrhunac ovoga na prostoru Srednjobosanskog kantona bilo snimljena i javno objavljena kupovina glasova u Travniku, koja ne samo da nije sankcionisana, nego je i nagrađena mandatom vijećnika u Općinskom vijeću Travnik.

Kantonalna organizacija SDP BiH SBK ovim putem poziva sve punoljetne građane Srednjobosanskog kantona, bez obzira na svoje političko opredjeljenje, da se ovaj put aktivno uključe u kompletan izborni proces s ciljem da rezultati Izbora u oktobru ove godine zaista odražavaju volju građana. Jer, upravo s izbornim neregularnostima, počinju svi problemi u Bosni i Hercegovini – nezasluženim izborom loših kandidata u vijeća, skupštine i parlamente, široko se otvaraju vrata korupciji, nepotizmu i kriminalu… A građani, u sve većem broju, jedino rješenje ovoga vide u odlasku iz Bosne i Hercegovine. Pošteni i fer izbori su jedan od načina kako da ovo zaustavimo, a oktobar je vrijeme kad to trebamo i uraditi!

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.