Koridor VC

Pojašnjenje pitanja

Koridor Vc je uvršten u mrežu TEM transportne infrastrukture Jugoistočne Evrope i ide pravcem od Budimpešte (Mađarska), preko Osijeka (Hrvatska), Sarajeva (BiH), do luke Ploče (Hrvatska). Kroz BiH, trasa koridora Vc dužine oko 330 km ide pravcem sjever-jug, sredinom zemlje, najpovoljnijim prirodnin uslovima, dolinama rijeka Bosne i Neretve. Autoput Koridor Vc je primarni strateški interes Bosne i Hercegovine jer je dio evropske mreže autoputeva, što je ujedno čini ključnom saobraćajnom poveznicom s Evropom.

 

Stav SDP BiH

Javni radovi i izgradnja infrastrukture nalaze se u samom vrhu prioriteta SDP BiH jer smatramo da je dobra infrastruktura stub razvoja bh. ekonomije. Administracija predvođena SDP-om je za samo tri godine (2011-2014) izgradila preko 80 kilometara autoputa i to na nekim od najzahtjevnijih dionica sa mnoštvom tunela i vijadukta. Time smo pokazali da se autoput može graditi zadovoljavajuće brzim tempom, samo ako se u prvi plan stavi interes države. Zastoj u izgradnji autoputa nastao od 2015. godine je odraz nesposobnosti i neodgovornosti vlasti koja strateške infrastrukturne projekte koristi za ispunjavanje želja i interesa uskog kruga ljudi okupljenog oko rukovodstava vladajućih stranaka.

 

Datum zadnje izmjene: 19.09.2017.

Socijaldemokratski stav!

A B D E F H I K M N O P R S T
  • Posts not found
U V Z

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.