Javna osuda

Korida u G. Kalesiji između Bajrama i godišnjice genocida u Srebrenici je sramotna i uvredljiva!

Korida, odnosno borba bikova, u G. Kalesiji se tradicionalno održava gotovo svake godine, ali na razne datume. Nikada nije zapamćeno da se održi 09. jula, dva dana prije obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici.

Datumom održavanja koride, organizator se, zaista,potrudio da uvrijedi sve Kalesijke i Kalesijce. Neshvatljivo je da organizator, bez imalo razmišljanja, organizuje teferič i narodno veselje drugi dan Marša mira, kada će nekoliko hiljada učesnika ( od kojih najveći broj dolazi iz Kalesije ) prelaziti preko planine Udrč, odavajući tako počast nevino stradalim Srebreničanima.

Forum mladih SDP BiH Kalesija najoštrije osuđuje organizaciju ove koride i teferiča 09. jula, s obzirom da taj datum dolazi dva dana iza ramazanskog Bajrama, te dva dana prije obilježavanja genocida u Srebrenici ( 11.07. ).

Kalesija, kao prvi oslobođeni grad u Bosni i Hercegovini, ne smije sebi dozvoliti ovu SRAMOTU! Nema sumnje da će organizacijom ove koride, Kalesija ponovo postati crna rupa u Bosni i Hercegovini, a ionako smo i previše zastupljeni u državnim i globalnim medijima, naravno po lošem.

Pozivamo organizatora da što hitnije otkaže zakazani događaj, a Općinu Kalesiju, Vladu Tuzlanskog kantona i Ministarstvo unutrašnjih poslova TK da, ukoliko već nisu, ne izdaju dozvolu za održavanje ovog skupa 09. jula!

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.