Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo

Korak bliže do rješavanja statusa i stabilnog finansiranja najugroženijih bh. ustanova kulture

Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo bilo je domaćin sastanka na temu izrade nacrta zakona o finansiranju ustanova kulture s nivoa Bosne i Hercegovine, koje djeluju na području Kantona Sarajevo. Riječ je o Umjetnička galerija BiH Historijski muzej Bosne i Hercegovine Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine čiji je opstanak i svakodnevni rad ozbiljno ugrožen.

Nakon što je Ministarstvo podržalo inicijativu zastupnika Davor Čičić u oktobru ove godine, a koju je Skupština KS usvojila, Ministarstvo je formiralo Komisiju za izradu nacrta zakona, nakon čega je održan prvi radni sastanak, na kojem je i prisustovao predsjednik Komisije za kulturu Skupštine KS Samir Avdić, predstavnici navedene tri ustanove, te vanjski članovi Komisije.

Cilj sastanka je bio donošenje posebnog zakona (Lex specialis), kojim će se privremeno i jasno definirati finansiranje trenutno najugroženijih ustanova kulture iz budžeta Kantona Sarajevo, i to do donošenja konačnog rješenja i definiranja statusa i načina finansiranja ovih za društvo važnih ustanova od strane njihovog osnivača na višim nivoima vlasti.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.