Mesihović

Kontinuirano raditi u cilju povećanja zadovoljstva pacijenata

Rad u porodičnoj medicini ima posebnu težinu, s jedne strane zbog, za ovaj nivo zaštite, specifičnih izazova, a s druge što su zdravstveni profesionalci koji pružaju usluge na prvoj liniji svojevrsni ambasadori cjelokupnog zdravstvenog sistema

Slika

Federalni ministar zdravstva Rusmir Mesihović kazao je na otvaranju trećeg Kongresa ljekara opšte prakse/porodične medicine u jugoistočnoj Evropi, koji se održava na Ilidži, da su u proteklom periodu značajno unaprijeđeni resursi i uvjeti za rad porodične medicine u FBiH, ali da je pred svima u tom sektoru još mnogo posla da bi se postigao željeni nivo zadovoljstva pacijenata primarnom zdravstvenom zaštitom.

– Rad u porodičnoj medicini ima posebnu težinu, s jedne strane zbog, za ovaj nivo zaštite, specifičnih izazova, a s druge što su zdravstveni profesionalci koji pružaju usluge na prvoj liniji svojevrsni ambasadori cjelokupnog zdravstvenog sistema – kazao je Mesihović.

Istaknuo je da je u okviru Projekta jačanja zdravstvenog sektora koji implementira Federalno ministarstvo zdravstva, educirano 910 ljekara i 1.079 medicinskih sestara za rad u porodičnoj medicini, po najvišim standardima, renovirano 455, a moderno opremljeno 488 ambulanti porodične medicine u cijeloj FBiH, te da su svi domovi zdravlja i ambulante  informatizirane, a nakon skoro 30 godina doneseni su i novi standardi i normativi zdravstvene zaštite.

Iako su na ovaj način unaprijeđeni uvjeti rada, dodao je Mesihović, još nije postignut željeni nivo zadovoljstva pacijenata porodičnom medicinom te je pred svima u tom sektoru još mnogo posla.

– Tražite rješenja za unaprjeđenje rada, ne opravdanja – poručio je ministar Mesihović učesnicima Kongresa te izrazio zadovoljstvo što se veliki broj profesionalaca iz porodične medicine okupio na Kongresu da bi stjecao nova iskustva i znanja, a sve u cilju unaprjeđenja primarne zdravstvene zaštite.

Treći kongres Asocijacije ljekara opšte/porodične medicine jugoistočne Evrope (AGP FM SEE) okupio je više od 900 učesnika iz 12 zemalja. 

Organizatori tog velikog međunarodnog skupa, koji se održava od 18. do 21. septembra u hotelu Hollywood na Ilidži, kod Sarajeva, su AGP FM SEE i Udruženje ljekara/liječnika porodične/obiteljske medicine FBiH.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.