Konstituisan Izborni štab OO SDP BiH Centar

Izborni štab Općinskog odbora SDP BiH Centar održao je konstituirajuću sjednicu i time započeo svoj rad. Na prvoj sjednici kojoj su prisustvovali svi članovi štaba, odnosno koordinatori po različitim oblastima, razgovarano je o predstojećim obavezama u pogledu sačinjavanja Izborne strategije i Izbornog programa. U tom pogledu, nakon višesatne rasprave utvrđeni su polazni stavovi za ova dva dokumenta koji se odnose na specifičnosti Općine Centar i njenog stanovništva kao biračkog tijela.

Važno je istaći kako je SDP u Općini Centar ostavio neizbrisiv trag i stotine kvalitetno obavljenih aktivnosti i kapitalnih projekata, u periodu od kada ima svoga načelnika i najbrojniji Klub vijećnika.

Općina Centar zasigurno izgleda mnogo bolje nego u poslijeratnim godinama, općinski budžet je sa 18.5 miliona iz 2000. godine, podignut na 42 miliona u 2016. godini, obavljeno je asfaltiranje skoro svih saobraćajnica, pa i onih koje se od kantonalnog i federalnog značaja, boračkoj populaciji su izdvojena značajna sredstva te su u saradnji s njima stvoreni uslovi za nova radna mjesta, socijalno-ugroženim kategorijama također su izdvojena značajna sredstva, kao i ona za oblast obrazovanja iako to nije direktna nadležnost općina, dok je za penzionere sa najnižim primanjima pokrenut projekat izdvajanja od 50KM mjesečno za hljeb i mlijeko.

Osim toga, SDP je u Općini Centar postavio temelj za razvojne projekte kojim su stvarana nova naselja, odnosno nove vrijednosti, kojim je svakako podignut kvalitet života u ovoj općini. Ono što označava prethodne mandatne SDP-a period u Centru, vezano je za izuzetno visok stepen ispunjavanja izbornih obećanja od preko 90%, što je bilo dokumentirano na posebno pripremljenim internetskim stranicama.

Na bazi tih elemenata, Izborni štab će sagledati nove projekte i mogućnosti novih izbornih obećanja prema građanima, na realnim osnovama i vodeći u cjelosti računa o njihovim potrebama. U narednom periodu svi koordinatori po različitim oblastima sazivaće sastanke svojih grupa, odnosno članova Izbornog štaba u širem smislu, kako bi se dale dodatne sugestije i elementi za kreiranje Izborne strategije i Izbornog programa.

 

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.