Zavidovići

Konstituiran općinski odbor SDP BiH Zavidovići

Nakon održavanja izvještajno izborne konferencije 28.06.2015. godine izabrana su 33 nova člana općinskog odbora koji su jučer imali konstituirajuću sjednicu na kojoj su usvojili Poslovnik o radu Općinskog odbora Zavidovići, te izabrali potpredsjednike, sekretara i Predsjedništvo.

Za potpredsjednike su izabrani Gordana Burkić, Hasan Hasić i Radosav Petrović, dok je za sekretara izabran Jasmin Hasić.

Novi članovi predsjedništva SDP BiH Zavidovići su Rifat Delić, Edhem Mulahalilović, Tatjana Mulić, Najdan Starčević, Igor Šimšić, Amela Muharemović, Senada Čamdžić, Aida Mahovac i Azem Mujkić.

Prilikom izbora najužeg rukovodstva, odnosno tri potpredsjednika, sekretara i članova predsjedništva vodilo se o zadovoljavanju i dobnih, i polnih ali i nacionalnih kriterijuma, kako bi i u najužem rukovodstvu imali spoj mladosti i iskustva, ali i neophodnu novu energiju.

Na osnovu Zaključka Koferencije članovi odbora su dobili zadatak da nastave raditi na reevidenciji članstva i zadatak svakog člana odbora da pokuša do narednog odbora donijeti nove potpisane pristupnice kako bi što prije reevidentirali sve članove koji su se nalazili u članstvu prije započete reevidencije.

Predsjednik OO SDP BiH Zavidovići Elvir Karajbić se zahvalio članovima odbora na konstuktivnim prijedlozima i u većini slučajeva jednoglasno donešenim odlukama i prijedlozima o kojima se raspravljalo.