Konjuh planinom: Stotinu mladih iz TK učestvovalo u ekološkoj akciji

Proteklog vikenda na planini Konjuh je u organizaciji Foruma mladih Živinica, Banovića i Kladnja uspješno realizovana ekološka akcija pod nazivom “Konjuh planinom”. Učešće u ekološkoj akciji i druženju na lokalitetu Drenika u Gronjoj Višći u Općini Živinice je uzelo stotinu mladih socijaldemokrata iz Živinica, Banovića, Kladnja i Tuzle.

“Forum mladih SDP BiH Živinice je još jednom dokazao da se radi o trenutno najorganizovanijem i najmasovnijem Forumu mladih u Bosni i Hercegovini. Pored intenzivnog omasovljenja članstva, ispred sebe smo postavili zadatak da budemo društveno odgovorni i korisni u svojoj lokalnoj zajednici”, izjavio je Admir Mujabašić, predsjednik FOM OO SDP BiH Živinice.

Nakon pošumljavanja i čišćenja spomenika borcima NOR-a na planini Konjuh, održane sportske aktivnosti i druženje u prirodi. Članovi Foruma mladih su se dokazivali u povlačenju konopca, skakanju u vrećama, trčanju sa jajetom u kašici, hula-hopu, fudbalu i odbojci.

“Ove sedmice smo u organizaciji sa našim drugarima iz Banovića i Kladnja sproveli akciju pošumljavanja i čišćenja spomenika borcima NOR-a na Konjuh planini, a nakon toga smo za sve mlade upriličili druženje na lokalitetu Živiničkog izletišta Drenik. Tom prilikom smo organizovali sportske aktivnosti a vrijedni članovi našeg Foruma su spremili planinski grah i roštilj za sve učesnike”, dodao je Mujabašić.

Aktivnost je rezultirala inicijativama koje će u narednom periodu biti upućene nadležnim organima.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.