Koncesije na korištenje javnih dobara

Pojašnjenje pitanja

U Bosni i Hercegovini postoji 14 zakona i institucija za koncesije koje se finansiraju novcem građana. Primjer neefikasnosti ovog sistema je federalna komisija koja je do 2017. godine, izdala svega 11 koncesija ili državna komisija za koncesije koja nije izdala nijednu. Za sve ovo vrijeme građani su potrošili milione KM za plate i naknade članova ovih komisija.

 

Stav SDP BiH

SDP smatra da Bosna i Hercegovina svakodnevno gubi stotine miliona konvertibilnih maraka zbog nefunkcionisanja sistema naplate koncesija. Sistem dodjele koncesija potrebno je uvezati, konsolidovati i iskoristiti njegov puni potencijal. Resursi BiH se eksploatišu, ali građani od toga nemaju koristi. Sramota je da država gubi toliko novca, a da se istovremeno zadužuje.

 

Datum zadnje izmjene: 19.09.2017.

 

Socijaldemokratski stav!

A B D E F H I K M N O P R S T
  • Posts not found
U V Z

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.