KO SDP Sarajevo

Konakoviću izvini se građanima Sarajeva i podnesi ostavku

Nakon posljednih javnih istupa premijera Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića te rukovodstva JKP ZOI 84, kao i javnosti prezentiranih dokumenata vezanih za “poslovanje” premijerove privatne firme i ovog javnog preduzeća, Kantonalni odbor SDP-a Sarajevo zahtijeva da Konaković odmah podnese ostavku na funkciju premijera i vrati sva dugovanja koja on i njegova privatna fima imaju prema ZOI 84.

Naime, javnost je nedavno upoznata sa čvrstim dokazima koji svjedoče o tome da je privatna firma “Sport Centar” koju je osnovao i u kojoj je odgovorno lice bio Elmedin Konaković napravila ogroman dug po osnovu iznajmljivanja poslovnih prostora u sportskim centrima Skenderija i Zetra, kao i da je ta firma ukrala plazma televizore i drugu opremu iz ovih prostora a koji su vlasništvo ZOI 84. To je potvrdio i trenutni direktor ZOI 84.

Premijer Konaković svoju je nesposobnost i sklonost nezakonitostima pokazao nebrojeno puta. Od ispunjavanja sumanutih želja supruge predsjednika SDA, preko retroaktivnog povećanja cijena grijanja do nelegalnog naplaćivanja parkinga.

Ipak, činjenica da je on lično prvo napravio ogroman dug, a potom još i nezakonito prisvojio pokretne stvari koje pripadaju kantonalnom preduzeću ZOI 84, zahtijeva da odmah podnese ostavku i izvine se građanima Kantona Sarajevo.

Ovakvo ponašanje bez političke, a i krivične odgovornosti, teško bi prošlo i u najnerazvijenijim zemljama, ali u BiH postoji Stranka demokratske akcije koja ovakve ljude nagrađuje mjestima premijera, ministara, direktora.

Uvjereni smo da Elmedin Konaković, ako već svoje dugove ne vraća javnim preduzećima, sasvim sigurno vraća SDA-u i njenom rukovodstvu koje BiH vidi kao svoju privatnu državu.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.