Klub zastupnika SDP BiH

Konačno će se u Mostaru uvesti sistematska kontrola trošenja budžetskog novca

Klub zastupnika SDP BiH u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH pozdravlja odluku ovog Doma Parlamenta FBiH, koji je podržao i izglasao amandman našeg Kluba u vezi sa uvođenjem sistematske kontrole nad trošenjem novca iz budžeta Grada Mostara.

Zahvaljujući većini zastupnika koji su pokazali odgovornost, onemogućen je nastavak netransparentne prakse odlazeće mostarske administracije, po kojoj su jedan ili dva čovjeka bez ikakvog nadzora trošili stotine miliona KM građana Mostara.

Spremnost većine zastupnika da uvidi pogubnost i nedemokratičnost takve prakse je ohrabrenje za sve građane Mostara da će konačno biti uveden red i sistem u Gradu Mostaru.

Klub zastupnika SDP BiH očekuje i od delegata u Domu naroda FBiH da potvrde pravosnažnost amandmana i također izglasaju njegovo usvajanje. Jedino tako delegati i politički subjekti mogu pokazati da je rezultat glasanja u Predstavničkom domu rezultat iskrene posvećenosti državotvornom pristupu i namjere za uvođenjem gradske administracije Mostara u demokratske okvire djelovanja.

Iskreno se nadamo da će delegati podržati amandman i u Domu naroda FBiH, čime će pokazati da su istinski predstavnici građana iskreno opredijeljeni uvođenju zakonitog nadzora trošenja narodnog, budžetskog novca, a ne štićenici uskih stranačkih interesa koji će blokirati svaku inicijativu koja treba da uvede red u sistem javne potrošnje.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu