Denis Bećirović

Komšić je moj prirodni politički saveznik, 7. oktobra budi se nova BiH

Denis Bećirović, kandidat SDP BiH za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda kazao je da postoji mogućnost da i on i Željko Komšić, kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda uđu u Državno predsjedništvo gostujući u Dnevniku TV1, prenosi agencija Patria.
– Ako je suditi po dosadašnjim istraživanjima vrlo je vjerovatno da do toga i dođe.

Na pitanje priželjkuje li ga u Predsjedništvu BiH, Bećirović je vrlo precizno istakao da je Komšić njegov „prirodni politički saveznik“.

– Željko Komšić je bh. patriota i ako bih ja mogao birati sasvim sigurno da bih volio da on bude u Predsjedništvu BiH. Komšić je socijaldemokrata kao i ja, nas veže puno više stvari nego kada je riječ o nekim drugim liderima u ovoj zemlji – kazao je Bećirović.

On je govoreći o odnosu između SDP BiH i DF-a kazao da on nikada nije rekao niti jednu ružnu riječ ni protiv Komšića ni protiv DF-a niti će to činiti.

– Pokušavam da tu saradnju podignem na veći nivo i da sve progresivne snage usmjere u borbu protiv postojećeg beznađa. Ako se budemo fokusirali u tom pravcu, vjerujem da bi BiH se mogla kretati brže prema boljoj budućnosti.

Ulazak Dodika u Predsjedništvo BiH?

– Nije dobro ni na koji način Dodika predstavljati kao favorita. O tome će isto odlučiti građani u tom dijelu Bosne i Hercegovine. Ko kod uđe u Predsjedništvo BiH morat će raditi u skladu sa Ustavom i zakonima države. Ko god misli da može da radi nešto protiv ove zemlje, taj će se morati suočiti sa reakcijom nadležnih organa koji su zaduženi da čuvaju ustavnost i zakonitost u BiH.

Bećirović je rekao da je BiH potrebna sigurnost, privlačenje stranih investicija, okrenuti se stvarnim potrebama građanima BiH.

Govoreći o kritikama na svoj račun, Bećirović je kazao da nema čega da se stidi.

– Ja sam dijete države BiH, koji zna šta je rat koji je čitav rat proveo u BiH i nemam nikakve potrebe da se pravdam onima koji su zabrinuti zato što jedna nova BiH se budi. Ta BiH će ih 7. oktobra pobijediti – kazao je Bećirović.

Kazao je da insistira da se ojačaju Oružane snage BiH kako bi one bile prilagođene NATO standardu i bile u stanju da pomognu i za vrijeme prirodnih nesreća građanima, ali isto tako respektabilne vojne snage u procesu priključivanja BiH NATO savezu.

Bećirović je također govorio i o dva mandata Bakira Izetbegovića u Predsjedništvu BiH.

– Morao je učiniti puno više kada je riječ o okupljanju demokratskih progresivnih snaga, patriotskih snaga u BiH. Nije uspio da sačuva jedinstvo ni svoje stranke. Posvađao se sa svojim koalicionim partnerima, sa opozicijom nema nikakve saradnje.

Govoreći o prvoj službenoj posjeti ukoliko bude izabran za člana Predsjedništva BiH. kazao je da je njegovo opredjeljenje usmjeriti BiH prema euroatlantskim integracijama.

– Samim tim vrlo je važno da mi za svoje prve destinacije odaberemo dva ključna grada za budućnost države BiH, a to su Vašington i Brisel – kazao je Bećirović.

Još jednom je istakao da će građani donijeti odluku ko će biti budući članovi Predsjedništva BiH i da tu odluku će i on ispoštovati.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.