Belmin Zukan

Komisiju za ljudska prava, mlade i ravnopravnost spolova u Visokom će činiti sedam muškaraca?

Belmin Zukan, predsjednik GO SDP Visoko, navodi kako će skoro biti održana konstiturajuća sjednica Gradskog vijeća, na kojoj će biti imenovana radna tijela Gradskog vijeća za ovaj mandat.

„Jedno od radnih tijela je i Komsija za ljudska prava, mlade i ravnopravnost spolova.

Prema prijedlogu novoformirane koalicije ovu Komisiju bi osim mene, trebalo činiti još 6 muškaraca. Ovakav sastav niti je logičan, niti ima za cilj unaprijediti ravnopravnost spolova.

Budući da su u sastav Gradskog vijeća izabrane samo 3 žene, od čega dvije su dio vladajuće koalicije, ova koalicija je imala priliku unaprijediti omjer barem kroz ovo radno tijelo.

Također, postojala je mogućnost i da se izborom tri vanjske članice ovaj omjer unaprijedi. SDP Visoko je predložio da u sastav ove komisije uđe Dženeta Uzunalić kao vanjski član, što je odbijeno.

Ukoliko prijedlog „7 muškaraca za ravnopravnost spolova“ ne bude revidiran na sjednici, odreći ću se svog mjesta u ovoj Komisiji u korist jedne od tri izabrane vijećnice!“, naveo je Zukan.

 


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu