Inicijativa Građanskog bloka

Komisija za pitanja boraca OV Novo Sarajevo u potpunosti podržava referendum o imenu sportske dvorane na Grbavici

Na nedavno održanoj sjednici Komisije za statusna pitanja boraca Općinskog vijeća Novo Sarajevo, predstavnici Socijaldemokratske partije BiH, Naše stranke, Građanskog saveza i Demokratske fronte predložili su izmjenu i dopunu dnevnog reda.

Zatraženo je da se u dnevni red uvrsti tačka u kojoj će se ova Komisija izjasniti ili dati mišljenje/zaključak kojim se daje podrška referendumu u vezi sa nazivom sportske dvorane na Grbavici.

Nakon višesatne rasprave i odbijanja da se Komisija izjani o ovom prijedlogu i nakon što su se predstavnici vladajuće većine u Općinskom vijeću uvjerili da ni predloženi dnevni red neće biti usvojen i da će doći do prekida sjednice, došlo je do glasanja i usvajanja predloženog dnevnog reda sa novom tačkom o podršci referendumu.

Nakon rasprave i argumentiranog obrazlaganja članova komisije posebno iz redova SDP-a, DF-a i NS usvojen je zaključak kojim Komisija za statusna pitanja boraca Općinskog vijeća Novo Sarajevo u potpunosti podržava referendumsko izjašnjavanje građana u vezi sa svim značajnim pitanjima za građane Općine Novo Sarajevo.

Navedeni zaključak i djelovanje naših članova u ovom radnom tijelu su od izuzetnog značaja i daju doprinos realizaciji inicijative za održavanje referenduma građana o nazivu sportske dvorane na Grbavici.

Navedeni zaključak je usvojen jednoglasno što daje dodatni optimizam pred najavljenu sjednicu OV, na kojoj će se raspravljati o inicijativi građanskog bloka o referendumu na kojem bi se građani trebali izjasniti da li su za to da sportska dvorana na Grbavici nosi naziv Sportska dvorana „Goran Čengić“.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.