Sarajevo

Komandant EUFOR-a u oproštajnoj posjeti Ministarstvu sigurnosti BiH

Ovom prilikom analizirana je dosadašnja saradnja, koje se pokazala izuzetno uspješnom, posebno tokom majskih poplava u BiH, kada su iz Operativno-komunikacijskog centra 112 Ministarstva sigurnosti BiH koordinirane brojne spasilačke akcije uz pomoć helikoptera EUFORA kao i dostava pomoći stanovništvu na najugroženijim područjima

Slika

Komandant EUFOR-a general major Dieter Heidecker boravio je danas u oproštajnoj posjeti Ministarstvu sigurnosti BiH, gdje je razgovarao sa zamjenikom ministra sigurnosti BiH Mladenom Ćavarom.

Ovom prilikom analizirana je dosadašnja saradnja, koje se pokazala izuzetno uspješnom, posebno tokom majskih poplava u BiH, kada su iz Operativno-komunikacijskog centra 112 Ministarstva sigurnosti BiH koordinirane brojne spasilačke akcije uz pomoć helikoptera EUFORA kao i dostava pomoći stanovništvu na najugroženijim područjima.

Ćavar je izrazio očekivanje da će se ta saradnja nastaviti i u budućnosti, te je informirao odlazećeg komandanta EUFOR-a da su na osnovu iskustava iz majskih poplava napravljene preporuke koje bi trebale unaprijediti sistem zaštite i spašavanja u BiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.