Segmedina Srna-Bajramović

Koliko građana je dobilo priliku za transplataciju organa i šansu za nastavak života?

Segmedina Srna- Bajramović, delegatkinja SDP BiH u federalnom Domu naroda, na sjednici ovog Doma postavila je pitanje vezano za implementaciju transplatacija u Federaciji BiH.

“Godinama smo vodili ideološke rasprave oko suštine zakona, pa kad smo usaglasili kompromis s kojim se ni tada a ni danas nisam slagala, očekivala sam kako više neće postojati nikakve prepreke za njegovu efikasnu implementaciju, medjutim, današnja realnost me očigledno demantuje.

Pitam nadležne u kojoj je fazi implementacija zakona, te koliko ljudi je dobilo priliku za novi organ i šansu za nastavak života?

Podsjetit ću vas da smo navedeni zakon usvojili 09.11.2017. godine i da se praktično nalazimo pred četvrtom godinom od njegovog usvajanja”, pitala je Srna-Bajramović.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu