Koliki je značaj podrške vladajuće stranke Njemačke kandidaturi Denisa Bećirovića?

SPD, vladajuća politička stranka u Njemačkoj, podržala je kandidaturu Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Ova podrška ima višestruko značenje ukoliko se uzme u obzir da je Njemačka jedan od najvažnijih vanjskopolitičkih prioriteta Bosne i Hercegovine.

Delegacija Socijaldemokratske partije (SDP) BiH sastala se prije nekoliko dana u Bundestagu ssa njemačkim parlamentarcima iz sestrinskog SPD-a. Domaćin sastanka bio je zastupnik Josip Juratović, izvjestitelj radne grupe SPD-a za jugoistočnu Evropu.

Na sastanku je njemački SPD otvoreno dao podršku Denisu Bećiroviću u utrci za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Ovaj postupak vladajuće političke stranke u Njemačkoj – državi koja se pokazala kao istinski prijatelj Bosne i Hercegovini – možda na najbolji način govori o tome ko su političke stranke koje njeguju demokratske i evropske vrijednosti u našoj zemlji.

Podrška vladajuće stranke iz zvaničnog Berlina može se tumačiti i na način da je ova zapadna sila itekako svjesna destruktivnog puta kojim BiH vode Dragan Čović i Milorad Dodik.

Njemačka vjerovatno najbolje osjeti kakvu zapravo omču oko vrata našoj državi pravi ovaj dvojac jer oni znaju koliko je državljana Bosne i Hercegovine pobjeglo u ovu zemlju samo u protekle četiri godine zbog ekonomskog, društvenog i političkog ambijenta koji su u Bosni i Hercegovini kreirali ponajviše Dodik i Čović. A u tom urušavanju tek nešto malo kaska i lider SDA Bakir Izetbegović.

Sjetimo se, stidljivo naravno, da upravo od ovih struktura – lično i putem paraobavještajnog sistema – u ovoj godini uslijedili su pokušaji diskreditacije ambasadorice Njemačke u BiH i visokog predstavnika u BiH, a koji je također porijeklom iz Njemačke. Vidno nezadovoljni vanjskopolitičkim aktivnostima Berlina direktno su napadali njemačke diplomate, ali i optuživali vladu Njemačke da je, ni manje, a ni više, “ruski igrač” koji po nalogu Vladimira Putina instalira Christiana Schmidta na mjesto visokog predstavnika.

Stoga, ovaj potez vladajućeg SPD-a nije iznenađujući ni ukoliko uzmemo u obzir da nijedna vladajuća stranka sklona njegovaju pravičnosti i demokratije nikada neće podržati pojedince koji baštine kriminal i korupciju kao osnovne postulate upravljanja državom.

Pressmedia

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.