Kolektivno osiguranje vojske i policije

Pojašnjenje pitanja

Pripadnici Ministarstva odbrane, Oružanih snaga BiH i policijski službenici na državnom nivou nisu kolektivno osigurani. To znači da u slučaju ozljeda ili smrtnog slučaja uposlenici navedenih institucija, odnosno njihove porodice nemaju prava na odštetu.

Najstrašniji prikaz pogubnosti nepostojanja kolektivnog osiguranja bio je nakon terorističkog napada i ubistva dva pripadnika Oružanih snaga, Nedeljka Radića i Armina Salkića. Zbog nepostojanja kolektivnog osiguranja njihove porodice nisu bile u mogućnosti da ostvare pravo na bilo kakvo obeštećenje.

 

Stav SDP BiH

Nepostojanje kolektivnog osiguranja za pripadnike oružanih snaga i policijske službenike pokazuje nebrigu vlasti za ljude koji svoj život stavljaju na kocku kako bi zaštitili građane. Ovi službenici, kao i svi drugi radnici, imaju puno pravo na kolektivno osiguranje i država im mora obezbijediti ostvarenje tog prava.

 

Datum zadnje izmjene: 19.09.2017.

Socijaldemokratski stav!

A B D E F H I K M N O P R S T
  • Posts not found
U V Z

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.