Prof.dr. Elmir Sadiković, vanredni profesor na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu

Koji kandidat će vratiti integrativnu funkciju Instituciji Predsjedništva BiH?

Na predstojećim općim izborima u Bosni i Hercegovini, koji će se održati 07. oktobra 2018. godine, interes javnosti će posebno biti usmjeren na izbor članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Jedan od kandidata za člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda ispred SDP BiH je prof.dr. Denis Bećirević.

Postoji više bitnih momenata koji dr. Denisa Bećirovića kvalifikuju najozbiljnijim kandidatom za navedenu funkciju, i koji mu daju objektivnu prednost u odnosu na druge kandidate. Kao pošten, nekompromitiran, odgovoran, mlad ali iskusan političar dr. Bećirović je u dosadašnjem javnom i političkom životu, a posebno aktivnim radom u državnom parlamentu opravdao povjerenje građana. Kao univerzitetski profesor, doktor historijskih nauka, posjeduje neophodna znanja o multietničkoj prirodi bosanskohercegovačkog društva, razumije važnost historijskog trenutka i geopolitičke okolnosti u kojima se država Bosna i Hercegovina nalazi, i vjerujem da je svjestan odgovornosti koju sa sobom nosi funkcija šefa države.

Dosljedna i principijelna politika Bosne i Hercegovine kao jedinstvene, suverene, moderne, demokratske i građanske države, i ravnopravnosti svih bh naroda koju je do sada zastupao je najbolji odgovor na politiku etnonacionalnih podjela. Instituciji Predsjedništva BiH koja je postala arenom manifestacije personalnih, međustranačkih i etničkih podjela i sukoba državotvornom politikom može vratiti integrativnu funkciju. Odnosi u Bosni i Hercegovini u bitnoj mjeri ovise o odnosima snaga u međunarodnoj zajednici.

Budući da je vanjska politika osnovna nadležnost Predsjedništva BiH, dr. Denis Bećirović kao rezolutan borac protiv svih oblika fašizma i zagovornik situiranja vrijednosti evropskih demokratija, zaštite individualnih i kolektivnih prava, sa jasnom vizijom države Bosne i Hercegovine kao članice Evropske Unije i NATO Saveza, na međunarodnom planu može osigurati potrebnu podršku lidera civilizovanog svijeta u jačanju državno – pravnog integriteta i suvereniteta Bosne i Hercegovine. Iz navedenih razloga uvjeren sam da će se većina građana na izborima 07. oktobra 2018. godine identificirati sa dr. Denisom Bećirovićem.

Prof.dr. Elmir Sadiković, vanredni profesor na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.