Lana Prlić za Oslobođenje

Koalicije za bolji život građana su nužnost

Do narednih izbora u Bosni i Hercegovini je godinu i po, međutim bitka je već počela. Poruke političkih lidera ukazuju na to da bi izbori 2022. mogli biti višestruko zanimljivi. Predsjednik PDP-a i državni poslanik Branislav Borenović rekao je kako je bitno da opozicija snažno radi u oba entiteta.

Lana Prlić, potpredsjednica SDP BiH, smatra kako je činjenica da se na političkoj sceni otvara mogućnost razgovora opozicionih političkih partija u cijeloj Bosni i Hercegovini.

„Ukoliko smo svi zajedno spremni razgovarati o životnim stvarima, onda je sasvim moguće i doći do dogovora, bez obzira na sve nepomirljive razlike. Mi smo spremni primijeniti iskustvo Trojke, gdje smo se usprkos ideološkim razlikama okupili oko konkretnog programa. Već tada smo najavili da ćemo tražiti partnere koji su se spremni pridružiti kako bismo napravili širok front otpora vladajućim etnonacionalistima i ponuditi jasnu alternativu.

Naravno da je jasno kako će i u tom savezu biti ideološki različitih partija. Međutim, ako se možemo dogovoriti oko načina na koji ćemo jačati institucije sistema, vladavinu prava, borbu protiv korupcije i kriminala, ekonomiju, poboljšati zdravstvo i obrazovni sistem, onda je sasvim jasno da je to za početak dovoljno i da bi to moglo vratiti nadu građanima u Bosni i Hercegovini da je moguć bolji život.

Mi u SDP-u, zajedno sa partnerima iz Trojke, tražit ćemo saveznike u drugim političkim partijama koje su spremne da objavimo rat korupciji i kriminalu, siromaštvu i nezaposlenosti“, smatra Prlić.

Oslobođenje


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu