Konferencija KO SDP Sarajevo

Koalicija sa SDA ne dolazi u obzir ni nakon izbora 2018

Danas je u Općini Stari Grad Sarajevo održana Izvještajno-izborna konferencije Kantonalne organizacije SDP BiH Sarajevo. Na konferenciji je 180 delegata biralo novi Kantonalni odbor i Nadzorni odbor. U Kantonalni odbor je izabrano 49, a u Nadzorni odbor 5 članova.

Na konferenciji je usvojen i set zaključaka koji određuju političko djelovanje KO SDP BIH Sarajevo u narednom periodu. Prema usvojenim zaključcima sarajevski SDP se obavezao na podršku i zalaganje u izgradnji ljevičarskog, građanskog bloka, ne samo sa strankama, nego i sa sindikatima, udruženjima, akademoskom zajednicom i svim zainteresovanim pojedincima. Kreiranje zajedničkog bloka stavljeno je u sami vrh prioriteta, zajedno sa zaključkom da koalicija sa SDA ne dolazi u obzir ni nakon izbora 2018. godine.

„SDP BiH Sarajevo podržava zajednički nastup građanskih stranaka i stranaka ljevice na predstojećim izborima 2018. godine, s ciljem skidanja sa vlasti nacionalnog koncepta. SDP BiH Sarajevo ni u kom slučaju nakon Općih izbora 2018. godine neće ulaziti u vlast sa Strankom demokratske akcije (SDA), koja je najodgovornija za trenutno stanje u Kantonu Sarajevo“, stoji u usvojenim zaključcima.

Zaključcima je definisan i smjer djelovanja SDP BiH u rješavanju ključnih pitanja građana poput nezaposlenosti, radničkih prava, borbi protiv ko

rupcije, uništenoj komunalnoj privredi, rasturenom obrazovnom sistemu i zdravstvu koje je aktuelna vlast bacila na koljena. SDP će se također boriti za vraćanje digniteta Gradu Sarajevu, direktni izbor gradonačelnika i gradskih vijećnika, te

proširenje teritorije grada na svih devet općina. Socijaldemokrati su zaključcima istakli i da se nastavljaju zalagati za Sarajevo u kom će pripadnici svih konstutivnih naroda i ostali imati putpuno jednak status i u kom će svi građani kantona Sarajevo imati jednaka ljudska prava bez obzira na etnički, vjersku, polnu ili bilo koju drugu pripadnost.

Konferencija je uslijedila kao naredni korak pri ponovnom uspostavljanju rukovodećih tijela u Kantonalnoj organizaciji SDP BiH Sarajevo. U glavnom gradu socijaldemokrati tradicionalno imaju veliku podršku i glasačku bazu, međutim nakon nezadovoljavajućeg izbornog rezultata organizacija je bila raspuštena, a nedavno su provedeni i izbori po principu 1 član 1 glas na kojima je Damir Mašić ubjedljivom većinom glasova postao predsjednik KO SDP BiH Sarajevo. U narednim danima novoizabrani odbor će iz svog članstva odabrati predsjedništvo, potpredsjednika i sekretara kantonalne organizacije.

Pored danas izabranih članova u odbor će po funkciji ulaziti i predsjednici općinskih organizacija u Kantonu Sarajevo, zastupnici u Skupštini KS, te predsjednici interesnih oblika tj. foruma.

U nastavku možete pročitatati imena novoizabranih članova Kantonalnog odbora SDP BIH Sarajevo:

Bešlija Muamer

Filipović Damir

Stevanović Dragan

Tahirović Enid

Viteškić Smiljana

Stojanović Igor

Mačkić Denis

Ivišić Zvonko

Agić Novka

Kahrović Ajdin

Gazija Jasmin

Šehović Muzafer

Korić Adnan

Budimlić Muhamed

Avdić Samir

Barukčić Denis

Hadžić Elvis

Kasumović Jasmin

Durmišević Jasmina

Zornić Enver

Bjelan-Karičić Maja

Torlak Ademir

Ler Željko

Jadrić Radivoj

Mekić Muamer

Jusić Adnan

Salan Adis

Handžar Armin

Vatrić Emina

Joldo Amir

Mašić Elmir

Mandić Ninela

Borovina Munevera

Sarajkić Izo

Bajrić Nejra

Brkić Fahrudin

Barić Selma

Kolenda Ladina

Kenjić Branka

Briga Dijana

Matić Žan

Crnovršanin Alma

Ilić Branka

Ibišević Marijana

Jovetić Zoran

Cvitanović Davorka

Živadinović Rodoljub

Čevriz Husaković Snježana

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.