Zukan Helez

Ko to želi oslabiti Oružane snage BiH smanjenjem budžeta Ministarstva odbrane?

Državni ministri danas u Mostaru razmatraju Nacrt budžeta institucija i međunarodnih obaveza za 2024.

Jedno od najvećih smanjenja planirano je za Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine, na čijem je čelu Zukan Helez (SDP) i to za oko 3,5 miliona, pa će ukupni budžet ovog ministarstva u 2024. iznositi oko 388,7 miliona maraka.

Ministar Halez izjavio je za Faktor pred sjednicu kako se ne radi o drastičnom smanjenju, ali da će na sjednici zakonski, putem amandmana pokušati ili vratiti prošlogodišnji budžet Ministarstva odbrane ili povećati ovaj nacrtom predloženi za 5,7 miliona maraka.

– Vidjet ćemo kako će se očitovati ministar finansija, pa i ostali članovi Vijeća ministara.

Novac je smanjen tamo gdje nije smio biti. Zašto je povećano nekim drugim institucijama, od Ureda za veterinarstvo pa nadalje. Tamo gdje su direktori ili ministri iz reda srpskog naroda u tim institucijama je budžet uvećan. To su moji argumenti.

Nema razloga da se smanjuje novac Oružanim snagama Bosne i Hercegovine osim ako se ne želi oslabiti njihova moć – poručio je Helez.

Faktor

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.