KO SDPBiH Tuzla traži hitnu istragu protiv ministra u Vladi TK Mustafe Šakića zbog fizičkog napada

KO SDPBiH Tuzla od nadležnih institucija Tuzlanskog kantona traži hitnu istragu u slučaju ministra u Vladi TK i Komadanta Kantonalnog štaba civilne zaštite Mustafe Šakića.

Na osnovu navoda iz zahtjeva za smjenu ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede TK i Komandanta Kantonalnog štaba civilne zaštite Mustafe Šakića upućenog prema poslanicima u Skupštini Tuzlanskog kantona od strane roditelja, Kantonalna organizacija SDPBiH Tuzla od nadležnih organa traži hitnu i neodložnu istragu zbog ministrovog navodnog bahatog ponašanja i fizičkog napada na Komandanta kriznog štaba MZ Centar Grada Gradačca Mirzu Okanovića.

Navodi iz podnesenog zahtjeva kao i prijave Policijskoj stanici Gradačac su sami po sebi uznemirujući i nikako ne smiju biti ignorisani posebno jer se radi o čovjeku koji je član Vlade Tuzlanskog kantona i Komandant Kantonalnog štaba civilne zaštite koji bi, s obzirom na funkciju koju obnaša, trebao biti primjer svega onoga što je suprotno navodima iz prijave.

U ovim teškim vremenima za našu zemlju kada su nam najviše potrebni mir i tolerancija, ne smijemo dopustiti da imamo i zrno sumnje u osobe koje nas predstavljaju i koje u kriznim vremenima poput ovog odlučuju o nama i našoj djeci.

S tim u vezi, očekujemo brzu reakciju organa u ovom slučaju te utvrđivanje svih okolnosti iz navoda.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.