KO SDP ZDK poziva na potpisivanje Kolektivnog ugovora sa medicinskim radnicima

Kantonalna organizacija SDP ZDK poziva Vladu Zeničko-dobojskog kantona da prihvate prijedlog Nezavisnog strukovnog sindikata radnika uposlenih u zdravstvu FBiH ZDK (NSSRZUZFBIHZDK) i potpišu Kolektivni ugovor.

Već nekoliko sedmica traju pregovori Vlade ZDK i sindikata oko potpisivanja novog Kolektivnog ugovora. Ono na što ne pristaje Vlada ZDK i Ministarstvo zdrastva jeste da se koeficijent medicinskim sestrama tehničarima poveća sa 2.30 na 2.40.

Pozivamo Vladu ZDK i Ministra zdravstva da u ovim teškim trenucima, kada su medicinski tehničari jedan od stubova zaštite društva od pandemije uzrokovane virusom COVID-19 da kao znak zahvalnosti i solidarnosti sa ovim kadrom potpišu Kolektivni ugovor i nagrade ih za njihov rad i trud.

Pozivamo također Ministarstvo zdravstva ZDK da svim medicinskim radnicima osiguraju što bolje uslove rada a pacijentima što kvalitetnije uslove za liječenje kao i sredstva s kojima će zaštiti kako svoje tako i zdravlje osoba sa kojima sa svakodnevno u kontaktu.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu