KO SDP TK: Pozivamo SDA i DF na principijelu politiku, nek raskinu koaliciju sa Miloradom Dodikom

KO SDP BiH Tuzlanskog kantona pozdravlja i u potpunosti podržava sankcije SAD-a izrečene zbog pokušaja rušenja Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava BiH, kao i  za zloupotrebu  vlasti i korupciju u BiH.

Poručujemo da je država BiH  najvažnija i veća od bilo koje političke stranke i bilo kojeg pojedinca.

SAD  su najiskreniji i najvažniji   prijatelj BiH, zaslužne za  održivost  BiH, te poručujemo da će i dalje biti naš najvažniji  partner, te da ćemo  kroz zajedničku saradnju i nakon što se objave ostala 52 imena kojima će biti izrečene sankcije, odrediti koje konkretne korake  poduzeti.

Ovom prilikom ističemo  da je Vlada TK i vladajuća većina u Skupštini TK u proteklom perirodu imala izuzezno dobru saradnju s Američkom ambasadom u BiH u pogledu borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije,  te očekujemo da  ćemo tu  saradnju  ojačati i u narednom periodu.

Borba protiv svih oblika korupcije i kriminala jedno  je od glavnih opredjeljenja SDP-a i Vlade TK, što pokazuju i konkretne aktivnosti  niza antikoruptivnih mjera, koje je poduzela aktuelna Vlada TK, kao jedina od svih dosadašnjih Vlada u TK, a neposredno po preuzimanju mandata.

Napominjemo da je Vlada TK  donijela niz zakonskih rješenja u pogledu borbe pritiv kriminala i korupcije,  a posebno izdvajamo  Zakon o porijeklu i kontroli  imovine izabranih dužnika, nositelja izvršnih funkcija  i savjetnika TK, te oformila Ured za borbu protiv korupcije.

Povodom sankcija, koje je State Department  uveo predsjedniku PDA Mirsadu Kukiću naglašavamo da najozbiljnije  shvatamo  poruku SAD-a i u skladu s tim ćemo,  kao ozbiljna partija, na svojim  organima  donijeti stav i o tome upoznati javnost.

Pozivamo SDA i DF na principijelu politiku, shodno njihovom jučerašnjem oglašavanju u medijima, te ih podsjećamo da bi na tragu te „principijelnosti“ trebali i sami poduzeti  iste korake koje traže od nas, s obzirom na to, da su u vlasti na višim nivoima sa SNSD-om, čiji je predsjednik Milorad Dodik na „crnoj listi“ SAD-a.

Stabilna država i zaštita institucija BiH uvijek je, a naročito u ovom nezahvalnom momentu imperativ svih nas, koji ovu zemlju volimo i čuvamo njen integritet.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.