KO SDP TK: Odgovor na laži Envera Bijedića

Gostujući na N1 u emisiji „Dan uživo“, predsjednik SD-a Enver Bijedić je iznio nekoliko laži kojima je, po ko zna koji put, pokušao zamazati oči javnosti.

Izjava o napuštanju UKC-a Tuzla dr. Hajrudina Kačara zbog tobože šikaniranja i pominjanje u istom kontekstu dr. Zlatana Fatušića, je čista laž jer su isti penzionisani po sili zakona. Ovim Bijedić ponovo svojim lažima pokušava obmanuti javnost i na taj način stvoriti krivu sliku zarad jeftinih političkih poena.

Bijedić nije spomenuo katastrofalno stanje na UKC-u Tuzla u vremenu kada su članovi njegove stranke (SD) i njihovih partnera iz SDA rukovodili ovom ustanovom. Bijedić nije spomenuo prošlogodišnji nalaz budžetske inspekcije koji se pored brojnih nepravilnosti najviše odnosio na enormno visoke plaće tadašnjeg menadžmeta koji se, prema nalazu, kretao  od šest do deset hiljada konvertibilnih maraka, što je u suprotnosti s legalnim procedurama.

No međutim, Bijedić je nastavio sa lažima da je prethodna vlast ministrima povećala plate te najavio da će jedan od prvih zadataka nove vlade biti da se iste vrate. Podsjećamo Bijedića da je prethodna Vlada TK  kao izvršna vlast provela jednoglasnu Odluku  Administrativne  komisije Skupštine TK, u čijem sastavu je i poslanik SD BiH  Žarko Vujović koji je glasao za ovu Odluku.

Na pitanje novinara da li se radi o populizmu jer su i Žarko Vujović (SD) i Fahrudin Skopljak (SDA) glasali za ovu Odluku, Bijedić je nevješto pokušao da odbrani Vujovića tvrdeći da misli da on nije glasao za istu te da je moguće da su preglasani.

Mi u KO SDP BiH Tuzla smo već odavno navikli na prevare, spinove i laži Envera Bijedića kojima se on služi ali ćemo kontinuirano obavještavati javnost o istim te nikada nećemo dozvoliti da laž postane istina.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.