KO SDP TK: Nekorektno komentarisanje presuda sudske vlasti u političke svrhe

Praksa političkih zvaničnika ne bi trebala biti komentarisanje i u političke svrhe korištenje Presuda sudske vlasti naročito ne onda kada pojedini procesi nisu u potpunosti okončani.

Međutim svjedoci smo kontinuiranih i sve bahatijih neosnovanih napada na rad prošle Vlade TK koju je časno predvodio premijer, uvaženi prof.dr. Kadrija Hodžić.

Dezinformacije u pogledu sudskih postupaka vođenih, naročito u oblasti obrazovanja, iziskuju argumentirane i oštre demante, što će u konačnici sa jedne šire vremenske distance biti moguće detaljnije dokazati.

Kada već spominjete presude suda za postupke ranijih direktora škola nesporna je činjenica da većina tih završenih posupaka, presudama nadležnih sudova biva proglašena NEOSNOVANIM. (nekoliko primjera u prilogu).

Takođe je činjenica da upravo ovih dana smjenjujete sve direktore škola koji pred vama nisu pognuli glavu. Ne samo da im prekidate mandat, već pojedine od njih ostavljate bez posla i osnovnih uslova za život.

S ciljem potpune transparentnosti, pronaći ćemo način da analiziramo rad svih prethodnih Vlada TK, naročito u dijelu koji se odnosi na štetu koju su nanijeli TK, i s takvim informacijama odgovorno stati pred građane i građanke Tuzlanskog kantona.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.