KO SDP Srednjobosanskog kantona najoštrije osuđuje skrnavljenje šehidskih mezara u Travniku

Drugi dan Ramazanskog Bajrama je dan kada se u Bosni i Hercegovini sjećamo šehida poginulih za odbranu naše zemlje u agresiji 1992-95.godine, naših najboljih sinova i kćeri, braće i sestara, očeva i majki, koji su svoje živote nesebično položili da bi mi danas mogli s ponosom govoriti kako živimo slobodno u zemlji svojih djedova, u Bosni i Hercegovini.

Upravo zato nas je sve šokiralo  nemilo skrnavljenje mezarova na Šehidskom mezarju u Travniku, koje nas je zateklo ovog Bajrama. Između ostalog, na mezarima je osvanulo i ime Zukana Heleza, potpredsjednika SDP BiH i bivšeg ministra za boračka pitanja u Vladi Federacije BiH, čovjeka, koji je dao svog brata za odbranu Bosne i Hercegovine i čijih više članova uže porodice leži na šehidskim mezarjima širom Bosne i Hercegovine.

Naravno, nas zanima ko su izvršioci ovog krivičnog djela, ali nas još više zanima ko su nalogodavci istog, jer smo potpuno sigurni da su dio vladajućeg političkog establišmenta koji je do sada dokazao da mu ni vjera, ni šehidi, ni Bosna i Hercegovini ne znače ništa u odnosu na njihovu želju da se održe po svaku cijenu na vlasti.

Ovim putem pozivamo i tražimo od svih organa MUP-a SBK i PU Travnik da poduzmu sve neophodne radnje na rasvjetljavanju ovog zločina protiv države Bosne i Hercegovine i nalogodavaca istog. Jer, kako drugačije objasniti ovo, nego zločinom protiv Bosne i Hercegovine i njene državnosti!

U ovim vremenima Bosna i Hercegovina se mora braniti svaki dan i na svakom mjestu. Bosna i Hercegovina je iznad i ispred svih nas. I to svi moramo ponavljati i dokazivati svaki dan!

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.