Mostar

KO SDP HNK osudio pokušaj zataškavanja okolnosti oko privatizacije imovine građana

KO SDP HNŽ podsjeća kako je imovina, koja je uništena u procesima sumnjivih privatizacija, pripadala građanima Hercegovačko-neretvanske županije te da nitko nema pravo kriti okolnosti pod kojima je privatizirana.

Slika

Hercegovačko-neretvanski Kantonalni odbor SDP-a oglasio se priopćenjem za javnost u kojem najoštrije osuđuje "najavu sramotnog pokušaja zataškavanja okolnosti pod kojima je privatizirana imovina građana Hercegovačko-neretvanske županije  putem najave samovoljnog donošenja ‘Pravilnika o zaštiti podataka i poslovnoj tajni’ Agencije za privatizaciju Hercegovačko-neretvanske županije". 

"Onemogućavanje objave detalja o privatizaciji koje su, zahvaljujući inicijativi ministra gospodarstva Amera Zagorčića, Agenciji za privatizaciju naložile Vlada i Skupština HNŽ-a bit će direktan čin sprječavanja utvrđivanja istine o tome kako su uništena moćna poduzeća koja su građena desetljećima rada generacija prije rata, a čijim propadanjem je radnička klasa Hercegovine ostavljena bez kruha", navodi se u priopćenju. 

KO SDP HNŽ podsjeća kako je imovina, koja je uništena u procesima sumnjivih privatizacija, pripadala građanima Hercegovačko-neretvanske županije te da nitko nema pravo kriti okolnosti pod kojima je privatizirana. 

U priopćenju se navodi kako daju punu podršku naporima županijskog ministra gospodarstva Amera Zagorčića koji je omogućio konkretan potez ka rasvjetljavanju privatizacije te se "spremno izložio pritiscima svih kojima je u interesu da okolnosti privatizacijskih procesa u županiji ne budu objavljene javnosti". 

"Zagorčićevu inicijativu su podržali Vlada i Skupština HNŽ-a, te Agencija za privatizaciju mora ispoštovati odluku svog osnivača i objaviti detalje privatizacije. Proglašavanje detalja o prodaji javne imovine poslovnom tajnom se može tumačiti kao pokušaj zataškavanja kriminalnih radnji", stoji u priopćenju.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.