KO SDP BIH ZDK daje podršku u radu Klubu SDP-a u skupštini i ministrima u Vladi ZDK

Na jučer održanoj proširenoj sjednici Predsjedništva KO SDP ZDK između ostalog razmatrana je i aktuelna politička situacija na području Zeničko-dobojskog kantona. Nakon diskusija Predsjedništvo je usvojilo sljedeće Zaključke:

KO SDP ZDK Kantona pruža punu podršku zastupnicima i ministrima SDP u VLADI ZDK u njihovom radu, kroz čije su inicijative i programe u dosadašnjem periodu realizovani mnogi projekti iz resora kojima isti rukovode, dok seveliki broj istih nalazi u fazi pripreme. KO SDP naglašava svoju opredijeljenost da u realizaciji projekata budu zastupljene sve lokalne zajednice u Kantonu;

PREDSJEDNIŠTVO KO SDP pozdavlja aktivnosti MUP ZDK i pruža punu podršku ministru Benjaminu Sinanoviću u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije, a koju Ministarstvo sprovodi.

KO SDP ZDK prihvata poziv Sindikata osnovnog i srednjeg obrazovanja ZDK na pregovore dajući podršku ministrici Draženki Subašić, sa jasno izraženim opredjeljenjem da se kroz razgovore sa istim unaprijedi materijalni status uposlenih u obrazovanju. U prilog tome svjedoči i isplata regresa koji će biti isplaćen znatno ranije nego što je bio slučaj u prethodnom periodu.

Također, pozdravljamo i aktivnosti našeg ministra za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline, Danijela Pašića koji permanentno radi na realizaciji višemilionskih cestovnih i drugih infrastrukturnih projekata širom Zeničko – dobojskog kantona.

Naši zastupnici i ministri u Vladi Zeničko – dobojskog kantona će i dalje predano raditi na rješavanju životnih – kapitalnih stvari za građane ZDK i u tome imaju i imat će bezrezervnu podršku KO SDP BiH ZDK, ali i građana ZDK koji prepoznaju rad i konkretna djela na terenu.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.