KO SDP BiH TK daje punu podršku Elvisu Barakoviću u njegovom radu za bolji sistem obrazovanja u TK

Posljednjih dana traju orkestrirani napadi na ministra za obrazovanje u Vladi TK dr. Elvisa Barakovića, a samim tim i na Vladu Tuzlanskog kantona, te u konačnici i na SDP TK, upravo od onih koje je posljednjih godina društvo s pravom nazivalo „obrazovna mafija“ i njihovih političko-tajkunskih priljepaka.

Nesposobni da bilo šta korisno urade svih ovih godina osim u vlastitu korist, građani su ih razotkrili i kaznili na demokratski način. No bilo je to samo prvo poluvrijeme, a drugo koje dolazi iduće godine s općim izborima biće još katastrofalnije za tu „goblinsku družinu“.

Stoga pokušavaju na sve načine da ukaljaju obraz, pokazat će vrijeme, najboljem ministru obrazovanja Tuzlanskog kantona, mladom doktoru nauka koji je svoje znanje i titule sticao vlastitim radom i intelektom na najprestižnijim svjetskim univerzitetima, a ne na fantomskim brčanskim fakultetima preko noći.

Zasmetala je dosadašnjim direktorima škola smjena jer su navikli da vladaju obrazovnim procesima, utiču na zapošljavanje podobnih a najbrže vlastitih supruga, punica, rodica, stranačkih partnera.

Navikli se „doživotni“ direktori na ulogu vladara kome će se i pod kojim uslovima izdavati prostori škola, ko će biti privilegovan u organizaciji učeničkih ekskurzija i slično.

Zaboravili su vječiti direktori da ništa ne može trajati neograničeno, ni direktorska uloga pa im smeta što ih neko želi vratiti u stvarnost. Formule koje su godinama koristili za svoja djela doživjele su svoju praktičnost. Budite sretni ako vas one ne odvedu do sudskih procesa.

Stoga, prihvatite se gospodo časne titule učitelja i nastavnika i vratite u nastavu. Samo nam nemojte upropastiti djecu svojim kupljenim znanjem.

Među vama ima i časnih prosvjetnih radnika koji svjesni činjenice „kako dodješ, tako odeš“, zahvalili su se saradnicima i predali ključeve novoizabranim direktorima s nadom da će nastaviti dograđivati sistem obrazovanja, modernizirati škole i uvoditi nove vještine na dobrobit učenika prije svega ali i zajednice u cjelini.

To što nismo odgovarali na vaše optužbe, podmetanja i laži ne znači da smo se uplašili ili da mislimo da ne činimo ispravnu stvar u skladu sa zakonom. Dopustite da vam pokažemo da neko može drugačije i bolje!

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.