Sarajevo

KO SDP BiH Sarajevo iznenađen produžavanjem mandata Vladi KS

Kantonalni odbor SDP-a Sarajevo upozorava rukovodstvo Skupštine i sve zastupnike na čin potpune pravne uzurpacije nadležnosti ovog parlamenta od strane radnog tijela kojem je u opisu njegovih poslova decidno utvrđen opseg djelovanja u provođenju i zaštiti zakona, a ne njegovo flagrantno kršenje i uzurpiranje nadlržnosti koje Komisija nema

Slika

Kantonalni odbor SDP-a Sarajevo nemalo je iznenađen jutrošnjom informacijom koju su prenijeli printani mediji da je na jučerašnjoj sjednici Zakonodavno-pravne komisije Skupštine Kantona Sarajevo donesena Odluka kojom se Vladi Skupštine Kantona Sarajevo u ostavci (Odluka o potvrđivanju razrješenja Vlade KS Službene novine broj 6/14) produžava mandat do izbora nove Vlade. A to znači da se politička agonija Kantona Sarajevo produžava do oktobarski izbora.

Kantonalni odbor SDP-a Sarajevo upozorava rukovodstvo Skupštine i sve zastupnike na čin potpune pravne uzurpacije nadležnosti ovog parlamenta od strane radnog tijela kojem je u opisu njegovih poslova decidno utvrđen   opseg djelovanja u provođenju i zaštiti zakona, a ne njegovo flagrantno  kršenje i uzurpiranje nadlržnosti koje Komisija nema.

Zakonodavno-pravna komisija, na čijem čje čelu Generalni sekretar SDA BiH, Amir Zukić, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo. u svojoj nadležnosti ima obavezu da razmatra prijedloge zakona i drugih akta koje donosi Skupština, prati procese zakonodavne procedure prilikom donošenja zakona i drugih akata, razmatra opće akte organizacija i institucija, utvrđuje prečišćene tekstove zakona i drugih akata, utvrđuje odgovore ustavnim sudovima kada se pokreću procesi pred ustavnim sudovima i nema nikakvih nadležnosti da rješava kadrovska pitanja imenovanja, razrješenja ili produženja mandata ministara ili Vlade Kantona Sarajevo u cjelini.

Kantonalni odbor SDP-a Sarajevo će smatrati sve odluke koje budu donesene od strane ovakve Vlade i svakog ministra ponaosob, poslije 12 aprila 2014 godine protuustavnim i nezakonitim, te će u skladu sa svim pozitivnim zakonskim propisima odmah pokrenuti proceduru kod nadležnog suda za preispitivanje i stavljanje van snage ove Odluke Zakonodavno-pravne komisije.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.