KO SDP BiH KS: Slažemo se sa Semirom Efendićem da je stanje u Sarajevu katastrofalno, SDA-ova vlast bi se trebala sramiti

KO SDP BiH Kantona Sarajevo je iznenađen iskrenošću sa kojom SDA i njihov nosilac kantonalne liste na predizbornim skupovima nabrajaju brojne neuspjehe vlasti u protekle četiri godine. Veoma detaljno na skupovima nabrajaju probleme koje je njihova vlast prouzrokovala, a nije uspjela riješiti.

U svom posljednjem obraćanju na skupu SDA, Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad – Sarajevo je, nakon nabrajanja i pozdravljanja niza SDA-ovih funkcionera od državnog pa do nižih nivoa, koji su u protekle četiri godine „vedrili i oblačili“ Sarajevom i Bosnom i Hercegovinom, podsjetio prisutne na njihove brojne i krupne propuste.

Semir Efendić je tako iznio niz neumoljivih činjenica kojih su se prisutni morali zastidjeti. Objasnio je da je Sarajevo prljav grad, da nema redovnog odvoza smeća, da su zelene površine zapuštene, da je vozni park GRAS-a zastario, da je putna infrastruktura neadekvatna i u lošem stanju, da su linije javnog saobraćaja neredovne i nedovoljno česte, a da je vodoopskrba Sarajeva trajno ugrožena.

Kao rijetko kada, KO SDP BiH KS se u potpunosti slaže sa Semirom Efendićem!

Semir Efendić je uistinu krajnje pedantno pobrojao većinu ključnih problema nastalih za vrijeme suverene vladavine SDA koji su doveli do dramatičnog urušavanja kvalitete života građana Sarajeva. ViK-om, preduzećem kojim „tradicionalno“ upravljaju kadrovi SDA iz Efendićevog Novog Grada, očito se loše upravlja. To najbolje potvrđuju izjave Semira Efendića. Ništa bolje stanje očito nije niti sa GRAS-om i drugim javnim preduzećima pod SDA-ovom upravom u Sarajevu.

Na kraju, zadnju packu je svojim kolegama Efendić udijelio govoreći o lošem odnosu prema prirodnim bogatstvima i kulturnoj baštini. Vjerujemo da je Efendića posebno povrijedio odnos SDA-ove vlasti prema Tašlihanu, spomeniku nulte vrijednosti koji je SDA bila spremna prekopati i zatrpati, da nije bilo reakcije SDP-a.

Sigurno je da je dio kritike upućen i SDA-ovom načelniku Ilidže, Senaidu Memiću, zbog rasprodaje i devastacije prirodne baštine na vrelu Bosne, kao i zbog uništavanja prahistorijskog naselja Butmir za potrebe gradnje hotela arapskih investitora.

Žao nam je što Efendićev govor nije potrajao duže, kada mu je nabrajanje SDA-ovih katastrofa već tako dobro išlo.

Na kraju se ne slažemo sa Efendićevim krajnje nelogičnim zaključkom da bi sve navedene probleme koje je prouzročila SDA, trebala rješavati nova „stabilna“ SDA-ova vlast. Naime, iz Efendićevog govora se jasno da zaključiti da „stabilna“ SDA-ova vlast znači rizičan, siromašan i neugledan život za građane Sarajeva.

Nastavak SDA-ove vlasti, jasno je to iz Efendićevog govora, može poželjeti samo neko ko građanima Sarajeva želi zlo. Sigurni smo da zlo sebi građani Sarajeva više ne žele i da će na ovim izborima izabrati promjenu nabolje.

Na kraju, prosto je nevjerovatno koliko SDA potcjenjuje građane. Iako uživaju u svim beneficijama vlasti, stalno prozivaju tu vlast kao da je čine zeleni Marsovci, a ne zeleni SDA-ovci.

Zato spasimo Sarajevo zajedno od SDA i njihove propale minder politike.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.