Tešanj

Ko nas to onda treba braniti od fašizma, ako ne mi sami sebe!?

Obilježili smo još jedan praznik Općine Tešanj, Dan oslobođenja u NOR-u 1941-1945. godine i Dan Općine. Pored ostalih manifestacija, u prigodama ovakvih praznika, upriliči se posjeta spomen obilježjima da bi odali dužno poštovanje poginulim u borbi za oslobođenje od fašizma.

Očekivalo se, zbog ovakvog povoda, da se pokaže i naglasi naša antifašistička tradicija i opredjeljenost antifašističkoj ideji danas. Međutim, šta vidimo iz godine u godinu!?

Ne želimo se sjećati vremena kada su rušena antifašistička spomen obilježja i napada na sve tekovine antifašizma, NOB-a naših naroda, pa i na SDP kao političke stranke koja u svom Programu i djelovanju ima čuvanje i poštovanje tekovina antifašizma i lika, simbola antifašističkog otpora, Josipa Broza Tita.

Šta vidimo i danas i na obilježavnju Dana pobjede nad fašizmom naše općine!? Na odavanju pošte i polaganju cvijeća na spomen obilježija u našem gradu pojavio se Općinski načelnik i par njegovih saradnika i grupica građana, od kojih je nekima bilo teško otići do Partizanskog groblja i biste narodnohg herija Huse Hodžića.

Gdje su to brojna udruženja boraca, udruženja Zlanih ljiljana, veterana i drugih?!
Gdje su to SDP-ovci koji se deklarišu kao baštinici antifašističke ideje!?
Na kraju gdje smo građani koji smo i danas žrtve djelovanja neofašista!?

Ko nas to onda treba braniti od fašizma, ako ne mi sami sebe!?

SMRT FAŠIZMU/SLOBODA NARODU!

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.