Hitna smjena gradonačelnikovog savjetnika

Ko laže građanima Bihaća?

Obzirom da je došlo do raskida ugovora sa izvođačem dijela radova u okviru projekta odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda, pod sumnjivim okolnostima, grupa zastupnika SDP BiH i delegat ispred SDP BiH u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH zatražili su od Njemačke razvojne banke KFW odgovor na pitanje iz kojeg razloga i na čije traženje je predmetni ugovor raskinut.

U vezi s raskidom ovog ugovora podsjećamo i na izjavu Smaila Toromanovića, osobe koja se predstavlja kao savjetnik Gradonačelnika, datu TV USK 13.08. 2015. godine i njegove ”tvrdnje”, da zbog nemogućnosti kvalitetnog izvršavanja preuzetih obaveza, ugovor s dosadašnjim izvođačem radova raskida Njemačka razvojna banka, odnosno, KWF.

Međutim, navedena ”tvrdnja” se vrlo brzo pokazala kao apsolutno neistinita jer smo od Njemačke razvojne banke dobili jasan odgovor koji nedvosmisleno potvrđuje da KFW nije ugovarač, niti da su uticali na raskid ugovora, te da je to isključivo u nadležnosti gradske uprave.

Radi svega, postavlja se pitanje otkud hrabrost tzv. savjetniku da u lice laže građane Bihaća. Pitamo se ko to zapravo vodi grad Bihać i upravlja procesima koje treba da vodi gradska uprava i Gradonačelnik, te ko će odgovarati za milionsku štetu po grad Bihać, koja će sasvim izvjesno nastupiti.

Koji su stvarni razlozi raskida ugovora sa izvođačem drugo je pitanje o kojem će u narednom periodu sigurno biti govora, međutim, osoba koja laže i obmanjuje građane ne može biti reprezent grada Bihaća po bilo kojem pitanju.

Zahtijevamo stoga, od Gradonačelnika Bihaća da gospodina Toromanovića odmah razriješi svih dužnosti koje vrši u kabinetu Gradonačelnika, te da javne istupe u ime Grada i Gradonačelnika ubuduće povjeri kredibilnim osobama koje neće lagati i obmanjivati naše građane i širu javnost.

Ovom prilikom, mi se još jednom zahvaljujemo Njemačkoj vladi i Razvojnoj banci KFW na strpljivosti, kao i Vijeću ministara BiH i Vladi Federacije BiH koji su u dobroj vjeri i namjeri bili garant ovog projekta i sasvim sigurno nisu očekivali bilo kakve manipulacije povodom realizacije ovog, najvećeg infrastrukturnog projekta.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.