Mirsad Mešić

Ko je pogriješio u lancu komande?

Prema riječima Mirsada Mešića, poslanika SDP-a. Istragom koju će provesti MOBiH vidjeće se da li je ko i kako ili nije kršio procese o upotrebi Oružanih snaga.

„Izuzetno je neozbiljan odnos minsitrice odbrane koja je startu rekla da nema nikakvog kršenja, da bi tu izjavu vrlo brzo povukla i ipak organizirala istragu. Hoću da vjerujem da će istraga dati odgovore na pitanja. Konačno i na Parlamentu imamo priliku da počnemo aktivnosti o tome šta se zapravo dešavalo. Ne može gospodin Ivanić tumačiti propise, on ih provodi kao i svi drugi u BiH“, navodi Mešić.

Što se tiče angažmana OS-a na mezarju Kovači, Mešić naglašava kako su tu zamijenjene teze.

„Sve te jedinice baštine tradicije. Ali, ovdje se radi o upotrebi jedinice tokom 9. januara. Ništa nije sporno kod davanja počasti poginulim borcima, sporna je upotreba jedinice na nezakonitom prazniku, ističe Mešić, te dodaje da sugeriranje za podršku Jusiću iz RS-a zapravo govori o kompletnoj trakavici, „gdje su očigledno upetljani i različiti interesi i moguće je različiti projekti koji imaju za cilj rušenje OSBiH“.

„Iz SDP-a su već nekoliko puta pokretane razne vrste aktivnosti protiv stavova minsitrice odbrane u raznim okolnostima. To se pokazalo ispravnim, jer su na sceni veoma žestoki udari na državu, zaključuje Mešić.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.